Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitspraak rechtbank: Sluiting Hemkade / Fundustry te Zaandam

Datum nieuwsfeit: 16-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Zaanstad
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zaanstad

Sluiting Hemkade/ Fundustry dit weekend

vrijdag 16 november 2001

SLUITING HEMKADE DIT WEEKEND DOOR UITSPRAAK RECHTBANK DEFINITIEF

Burgemeester Vreeman ervaart de uitspraak van de President van de Rechtbank in het kort geding als een steun in de rug voor zijn beleid rond het houden van houseparty´s in Zaanstad. Het geding was aangespannen door de eigenaar van Fundustry aan de Hemkade 48 te Zaandam.

De president van de Haarlemse rechtbank heeft het verzoek van de eigenaar van de Fundustry aan de Hemkade 48 om het sluitingsbevel van burgemeester Vreeman te schorsen afgewezen. Dat betekent dat nu definitief vaststaat dat de Hemkade dit weekend is gesloten.

Voor discotheek de Waakzaamheid / Lexion is besloten dat er geen afterparty gehouden mag worden. Om dit te voorkomen geldt er een sluitingsregime op zondag 18 november van 06.00 tot 24.00 uur. De Waakzaamheid heeft zich overigens neergelegd bij dit besluit van de burgemeester en was dus ook geen partij in het kort geding.

De burgemeester wijst de eigenaar en de organisator van de High Energy Party met nadruk op haar eigen verantwoordelijkheid en plicht voor de informatievoorziening naar haar bezoekers voor het komend weekeinde. De gemeente heeft zelf in haar berichtgeving, waaronder die op haar site www.zaanstad.nl, overigens ruim kenbaar gemaakt dat er in genoemde uitgaansgelegenheden geen houseparty´s worden toegestaan.

Voor in het vervolg te houden houseparty´s in Zaanstad wordt in de loop van volgende week door de burgemeester een besluit genomen als logisch vervolg op het besluit voor komend weekend. Die maatregel wordt, evenals die voor komend weekend, op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening genomen en betreft aanpassing van de sluitingstijden.
Henk van de Velden, Concerncommunicatie,
075 6552211of 06 15028931
Vrijdag 16 november 2001
NB.De uitspraak in het kort geding kunt u vinden op www.rechtspraak.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie