Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Regio's krijgen extra geld voor onderwijskansen

Datum nieuwsfeit: 16-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen

persbericht

Nummer:
154

Directie:
voorlichting

16-11-2001

Status:
informatie

Regio's krijgen extra geld voor onderwijskansen

Na de vier grote steden en de grotere gemeenten krijgen nu ook scholen in Groningen, Friesland, Drenthe en Zeeland extra geld om de kwaliteit van het onderwijs op scholen met veel leerlingen met een onderwijsachterstand te verbeteren. In totaal gaat er zon 3,3 miljoen Euro (ruim 7,2 miljoen gulden) naar de regios. Het streven is komend jaar ook afspraken te maken met andere regios in Nederland. Dit heeft staatssecretaris Adelmund van Onderwijs vandaag laten weten. In de verschillende regio's hebben samenwerkende gemeenten een plan van aanpak onderwijskansen opgesteld. Op basis daarvan krijgen zij geld om samen met scholen verbeteringen te realiseren. De 3,3 miljoen Euro is bedoeld voor scholen die extra steun nodig hebben om de onderwijsachterstanden aan te pakken. Dit jaar ontvangen Groningen, Drenthe tot augustus 2002 ruim 600.000 Euro (1,3 miljoen gulden), Zeeland ruim 700.000 Euro (1,5 miljoen gulden) en Friesland bijna 1,4 miljoen Euro (3 miljoen gulden).

Eerder zijn er akkoorden gesloten over de aanpak van onderwijskansen met de vier grote steden en met de grotere gemeenten (deelnemers G21 en gemeenten met meer dan 100.000 inwoners). Het streven is dat er komend jaar ook afspraken gemaakt worden met de overige regio's in Nederland.

De akkoorden komen voort uit de nota `Aan de slag met onderwijskansen'. Het onderwijskansenbeleid heeft tot doel de kansen te verbeteren van leerlingen die de meeste risico's lopen om achter te blijven in het basis en voortgezet onderwijs. Het moet de ontplooiing van alle talenten van leerlingen dichterbij brengen.

16-11-2001
Ministerie van OCenW
Europaweg 4
Postbus 25000
2700 LZ Zoetermeer
T: 079 323 23 23
F: 079 323 23 20
E: (info@minocw.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie