Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Kerkrade

Datum nieuwsfeit: 16-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 16-11-2001 Politieberichten district Kerkrade (HP 16.25 uur) Vrijdag 16 november 2001

Kerkrade, fietsdief aangehouden:
Een 16 jarige inwoner van Kerkrade is donderdagavond 15 november 2001 door de politie aangehouden naar aanleiding van een fietsdiefstal. Donderdagavond werd vanaf de Erfweg te Landgraaf een fiets gestolen die geplaatst was voor de woning van de eigenaar. Deze wist te achterhalen wie mogelijke diefstal had gepleegd waarna in de omgeving een onderzoek werd ingesteld. De fiets werd aangetroffen bij een flatgebouw aan de Voorterstraat te Kerkrade, waar deze met een kettingslot bevestigd werd aangetroffen aan een andere fiets. De eigenaar van de vreemde fiets kwam kort daarna aangelopen waarna de politie werd gewaarschuwd. De fietsdiefstal werd toegegeven waarna een aanhouding volgde. Tijdens het verhoor aan het politiebureau bekende de verdachte in totaal zes diefstallen van fietsen. Tegen de 16 jarige inwoner van Kerkrade wordt proces-verbaal opgemaakt.

Kerkrade, bejaarde vrouw overvallen in woning en ernstig mishandeld: Een 83 jarige inwoonster van de Vinkerdwarsstraat te Kerkrade is zondagavond 11 november 2001 in haar woning overvallen. De vrouw werd dermate ernstig mishandeld dat zij pas maandagmiddag in staat was om via een kennis de politie te informeren. Een 18 jarige inwoner van Kerkrade werd dinsdag 13 november door de politie aangehouden vanwege zijn betrokkenheid bij de overval.
Zondagavond omstreeks 19.00 uur opende het slachtoffer de deur van haar woning nadat er aangebeld was. De bejaarde vrouw werd kort daarop door een of meer personen geslagen waarbij zij zwaar mishandeld werd en daarbij vele klappen te incasseren kreeg. Het slachtoffer raakte ernstig gewond. De overvaller(s) ontvreemdde(n) uit de woning geld en vertrok(ken) daarna, het slachtoffer hevig bloedend achterlatend. De bejaarde vrouw raakte dermate ernstig gewond dat zij pas maandagmiddag in staat was een kennis te informeren. Daarna werd de politie geïnformeerd. De politie trof de vrouw nog steeds bloedend in haar woning aan terwijl in de woning diverse bloedsporen werden aangetroffen. Het slachtoffer werd meteen overgebracht naar het ziekenhuis waar zij werd opgenomen.
De politie startte maandag meteen met een grootscheeps onderzoek in de omgeving. Dat leidde ertoe dat dinsdagmiddag een 18 jarige inwoner van Kerkrade aangehouden kon worden. Deze is in verzekering gesteld en ook voorgeleid aan de Officier van Justitie te Maastricht. De verdachte is inmiddels voor tenminste tien dagen in bewaring gesteld. De politie sluit verdere aanhoudingen niet uit.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie