Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Sittard

Datum nieuwsfeit: 16-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 16-11-2001 Politieberichten district Sittard (HP 16.15 uur) Vrijdag 16 november 2001

Limbricht, rijden onder invloed:
Een 23 jarige automobilist woonachtig in het Duitse Tuddern is vrijdagmorgen 16 november door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed.
Een politiepatrouille zag vrijdagmorgen kort na middernacht een personenauto met een te hoge snelheid een verkeersplein op de Provincialeweg te Limbricht nemen. Bij een daarop volgende controle van de bestuurder bleek dat deze naar alcohol rook, hetgeen een alcoholblaastest nog eens bevestigde. Aan het politiebureau gaf de ademanalyse een alcoholpromillage aan van 0.8 promille. Tegen de inwoner van Tuddern werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts. Echter zijn auto moest nog drie uur blijven staan in verband met het opgelegde rijverbod.

Sittard, woninginbraak:
Donderdagmiddag 15 november 2001 heeft tussen 12.15 en 15.45 uur een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Cortenbachstraat te Sittard. De inbreker forceerde op een grove wijze de voordeur van de woning waarna hij de woning kon binnengaan. De gehele woning werd doorzocht waarbij kasten en laden geheel werden doorzocht. De inhoud daarvan werd over de vloer gegooid. Ontvreemd werden een paspoort en een aantal sieraden. De bewoner heeft van de inbraak aangifte gedaan bij de politie.

Geleen, snelheidscontroles:
Op donderdag 15 november 2001 hebben tussen 13.00 en 16.00 uur op drie verschillende plaatsen snelheidscontroles plaatsgevonden. Deze vonden plaats op de Rijksweg Noord, de Spaubeeklaan en de Henri Hermanslaan te Geleen. In het totaal werd de snelheid gemeten van 1955 motorvoertuigen waarvan 195 bestuurders harder reden dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogste snelheid bleek 87 km per uur te zijn. Alle snelheidsovertreders krijgen het proces-verbaal thuis gestuurd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie