Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kabinet akkoord met lijst vergunningsvrij bouwen

Datum nieuwsfeit: 16-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Ministerraad
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

PERSINFORMATIE
Ministerraad akkoord met lijst vergunningsvrij bouwen (16-11-2001)

De ministerraad heeft op voorstel van staatssecretaris Remkes van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer ingestemd met een lijst van vergunningsvrije bouwwerken. Het voorstel betekent een verruiming van deze categorie ten opzichte van de huidige situatie.

Het gaat bij deze bouwwerken vooral om aan- en
uitbouwen (bijvoorbeeld serres), bijgebouwen (schuurtjes), overkappingen (carports), dakkapellen, kozijn- en gevelwijzigingen en erfscheidingen. Aan de achterkant van een gebouw worden deze bouwsels, binnen bepaalde afmetingen, grotendeels vergunningsvrij. Ten aanzien van de voorzijde van een gebouw gaat een lichte vergunningsplicht gelden met een kortere procedure dan de gewone bouwvergunningsprocedure.
De lijst is vastgelegd in een concept-AMvB. De ministerraad heeft ermee ingestemd dat de concept-AMvB na een voorhangprocedure voor advies aan de Raad van State zal worden gezonden.

Maandag kunt u op deze site de complete lijst downloaden.

November

Discussie Verkoop Huurwoningen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie