Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Benoeming voorzitter Raad voor Volksgezondheid

Datum nieuwsfeit: 16-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerraad
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

De ministerraad heeft er op voorstel van minister Borst van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ingestemd om de heer drs. F.B.M. Sanders voor te dragen voor benoeming tot voorzitter van de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg.

De heer Sanders volgt per 1 januari de heer prof. drs. J. van Londen op die sinds 1995 voorzitter was van de Voorlopige Raad voor de Volksgezondheid en Zorggerelateerde Dienstverlening (nu RVZ).

De heer Sanders (1958) werkt als radioloog in het Diakonessenhuis in Utrecht. Hij bekleedde diverse functies bij de Landelijke Specialisten Vereniging. Van 1997 tot 2000 was hij voorzitter van de Orde van Medisch Specialisten. Ook was hij bestuurlijk actief in de Nederlandse Vereniging voor Radiologie. Van 1990 tot 1996 was hij bestuurslid en voorzitter van de Raad Beroepsopleiding Radiologisch Laboranten. Thans is hij lid van het Platform IPZorg en voorzitter van de Stichting VIZI. Deze organisaties hebben tot doel het gebruik van ICT in de gezondheidszorg en de totstandkoming van het elektronisch patiëntendossier te bevorderen.

Dit persbericht is op vrijdag 16 november 2001 na afloop van de ministerraad uitgegeven door de Rijksvoorlichtingsdienst.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie