Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Besluit plaatsing (pop)oefencabines te Zwijndrecht

Datum nieuwsfeit: 16-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Zwijndrecht
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zwijndrecht

Besluit plaatsing (pop)oefencabines

De Stedelijke Instelling Welzijnswerk Zwijndrecht (SIWZ) heeft enige tijd geleden een verzoek ingediend voor een tijdelijke vrijstelling voor het plaatsen van drie (pop)oefencabines in het pand aan de Anna Paulownastraat 3. De omwonenden hadden bezwaren omtrent de te verwachten geluidshinder door openstaande ramen en deuren, naleving van de regels door de SIWZ en aantasting van het woongenot. Naar aanleiding van de bezwaren die omwonenden hadden ingediend en de hoorzitting is gezocht naar een oplossing om eventueel geluidshinder te voorkomen. In verband met het verkrijgen van inzicht in de eventuele geluidshinder en mogelijke technische aanpassingen heeft de besluitvorming langere tijd geduurd.

Er heeft onderzoek plaatsgevonden naar eventuele geluidsoverlast. Het college van Burgemeester en Wethouders heeft, op grond van te nemen maatregelen, besloten medewerking te verlenen aan de tijdelijke vrijstelling voor een periode van vier jaar. De oefencabines worden geïsoleerd. Bovendien is met de SIWZ inmiddels een afspraak gemaakt dat er een tijdsrelais in de apparatuur wordt ingebouwd. De stroomvoorziening valt uit zodra de buitendeur geopend wordt. Dit wordt de "nul-seconden-clausule" genoemd. Daarmee wordt geluidsoverlast voorkomen . Aan de melding bij de Milieudienst Zuid-Holland Zuid zijn voorwaarden voor met name geluidsaspecten gekoppeld. Daar zal de SIWZ zich aan moeten houden. De gemeente zal erop toezien dat de regels worden nageleefd. In het kader van de bouwvergunningverlening zal de eis (bouwtechnisch) gecontroleerd worden. De mensen die een zienswijze hebben ingediend ontvangen, zo spoedig mogelijk nog een brief met het besluit van het college.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie