Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rotondes voor veiligheid te Zwijndrecht

Datum nieuwsfeit: 16-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Zwijndrecht
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zwijndrecht

Rotondes voor veiligheid

De afgelopen weken is er hard gewerkt aan allerlei verkeersknooppunten in Zwijndrecht. Er worden een aantal rotondes aangelegd, de Thorbeckelaan wordt gereconstrueerd, de riolering in de Admiraal Trompstraat wordt vervangen, er worden geluidsschermen geplaatst langs de A16 en binnenkort wordt gestart met de aanleg van een rotonde in de afrit van de A16 en Pieter Zeemanstraat. Er wordt nogal gewerkt aan de weg en dat is voor de weggebruiker niet altijd even prettig omdat er omleidingen zijn of oponthoudt ontstaat.

Een aantal van deze werkzaamheden hebben een lange looptijd, maar een aantal vinden nu allemaal bijna tegelijkertijd plaats. De reden daarvoor is dat er nu in een korte periode veel tegelijk verbeterd wordt. De `pijn' voor de weggebruiker is nu kort en hevig terwijl er anders over een veel langere periode steeds overlast zou zijn.

Binnenring volledig
Als de rotonde in de Burgemeester Jansenlaan en het Officiersvliet straks klaar is, is de Binnenring in zijn volledigheid aangelegd. Dit tracé van wegen moet de verkeersveiligheid in Zwijndrecht verhogen en de bereikbaarheid van het centrum verbeteren. De cijfers van het vorige jaar laten zien dat het aantal ongevallen op de Binnenring (voor zover hij toen klaar was) aanzienlijk gedaald is. Verwacht wordt dat het totale aantal ongevallen in Zwijndrecht ook dit jaar verder is afgenomen. De reeds voltooide rotonde in de Munnikensteeg zal hier ook een bijdrage aan leveren.

Zwijndrecht blijft werken aan de veiligheid.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie