Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Borst wil regels tarieven gezondheidszorg opnieuw bekijken

Datum nieuwsfeit: 16-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Minister Borst: regels voor tarieven gezondheidszorg opnieuw bekijken Minister Borst: regels voor tarieven gezondheidszorg opnieuw bekijken

Minister Borst: regels voor tarieven gezondheidszorg opnieuw bekijken

Fysiotherapeuten hebben meer tijd nodig voor een goede behandeling van patiënten dan in de regels van het College Tarieven Gezondheidszorg (CTG) is voorzien. Dit blijkt uit een onderzoek naar het inkomen en de tijdsbesteding van fysiotherapeuten. De minister wil daarom de regels van het CTG nog eens goed tegen het licht houden.

Vandaag heeft Hans Simons, voorzitter van de begeleidingscommissie, de resultaten van het onderzoek aangeboden aan minister Borst. Het onderzoek is uitgevoerd door Deloitte & Touche Bakkenist, in opdracht van het ministerie van VWS, Zorgverzekeraars Nederland (ZN) en het Koninklijk Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF). Alle drie de partijen zijn het eens met de uitkomsten van het onderzoek.

De begeleidingscommissie presenteert, naast het onderzoek, ook een aantal aanbevelingen over de gewenste positionering van de fysiotherapie in het belang van een goede gezondheidszorg voor de patiënt.

Aanleiding voor het onderzoek was de onduidelijkheid over de inkomenspositie van de fysiotherapeut in verhouding tot de tijd die nodig is voor het behandelen van een patiënt. De resultaten van het onderzoek en de aanbevelingen zullen 16 november in Amersfoort worden gepresenteerd aan vertegenwoordigers van de zorgverzekeraars en aan de kaderleden van het KNGF.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie