Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Oproep kerk tot vasten door situatie Maluku

Datum nieuwsfeit: 16-11-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

Situatie Maluku

Oproep kerk tot vasten

Na een spoedbijeenkomst van alle kerkelijke organisatie heeft de Kerk Synode een oproep gedaan aan alle Christenen om de komende dagen voorzichtig en allert te zijn bij de grenslijnen, m.n de transactie e.d., want er is melding gedaan dat er ca. 1560 Laskar Jihads bij de grenslijnen zullen toeslaan. En vanaf maandag worden de christenen opgeroepen om te gaan bidden en vasten.

Nog meer terreuracties en gruwelijkheden in Ambon

Na de bomaanslagen en beschietingen in de baai van Ambon, nu weer landmijnen. Een 3-tal TNI militairen van de eenheid 408 JaBar=(Jawa Barat) hebben gisteren, donderdag 15 nov op een landmijn getrapt en rakenm daarbij zwaar gewond. Deze militairen hebben tientallen burgers gekleed in Laskar Jihad tenue gezien bij de grenslijn Ahuru en Karang Panjang. De militairen zijn wezen kijken wat er aan de hand was. Prada Mubianto heeft als eerste op de landmijn getrapt. Zijn linkerbeen wordt nu geamputeerd.

Beschietingen

Eergisteren 14 nov hebben beschietingen plaatsgevonden bij de grenslijn in Mardika en Talaka en gisteravond opnieuw beschietingen bij de grenslijn in Ahuru en Karang Panjang.Laskar Jihad proberen nog steeds christenterrein binnen te dringen. De aanwezige militairen zijn erin geslaagd om dit te belemmeren.

Een 2-tal lijken gevonden

Gistermorgen is het stoffelijk overschot gevonden van Simon Lelepary (20) aan de kant van de kali Hative Besar. Hij werd eesrt zwaar mishandeld en daarna gedood. Een ander lijk is gevonden onder de brug in Mardika naast het PU kantoor. Ook deze tot op heden nog steeds niet geidentificeerde lijk werd eesrt zwaar mishandeld voordat hij werd gedood.

Meer nieuws volgt!!!!!
Ambon, 16.11.2001
Paulien Joel-Parera

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie