Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Legionella in mytylschool De Schalm te Breda hardnekkig

Datum nieuwsfeit: 16-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

16-11-2001

Legionella in mytylschool De Schalm hardnekkig
Bij een herinspectie van de waterleiding in mytylschool De Schalm aan de Brabantlaan in Breda is opnieuw de legionellabacterie aangetroffen. In augustus van dit jaar is de bacterie aangetroffen in een niet in gebruik zijnde douche van het gebouw. Vanaf dat moment zijn de leidingen uit voorzorg wekelijks doorgespoeld. Bij de herinspectie is ditmaal de bacterie aangetroffen in zowel het warm- als het koudwaterleidingnet. De douche wordt nog steeds niet gebruikt en bij de overige watertappunten vindt geen verneveling plaats (aërosolvorming), de enige wijze waarop de legionellabacterie een gevaar op kan leveren. Uit voorzorg worden dit weekend toch alle leidingen chemisch gedesinfecteerd. Het gevolg daarvan is dat tot en met maandag aanstaande de school geen beschikking heeft over water. De leerlingen krijgen daarom die dag geen les. De ouders van de leerlingen zijn inmiddels geïnformeerd. Volgens de GGD is er geen reden tot ongerustheid. Waterleidingmaatschappij Noord-West-Brabant neemt volgende week nieuwe monsters om na te gaan of de bacterie door deze maatregel is verdwenen.

De besmetting van het koude water komt mogelijk voort uit het leidinggedeelte van het revalidatiecentrum naar de Mytylschool. Ook de oude leidingen in de school die een zeer grote diameter hebben kunnen hieraan bijdragen. In het traject dat het water moet doorlopen vanuit het revalidatecentrum naar de school kan door de omgevingswarmte na verloop van tijd een zogeheten biofilm ontstaan waarin de legionellabacterie goed kan gedijen. Door de grote diameter kan deze biofilm niet of moeilijk uitgespoeld worden.
De gemeente is in overleg met de waterleidingmaatschappij voorbereidingen aan het treffen voor een eigen wateraansluitpunt voor de school en voor het vervangen van de bestaande oude leidingen.

Breda, 16 november 2001

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie