Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

D66 in debat over een nieuwe overheid

Datum nieuwsfeit: 17-11-2001
Bron: D66
Zoek soortgelijke berichten
D66

D66 in debat over een nieuwe overheid

Politieke Partij Democraten 66

Persbericht LS 01.0013
Maandag 12 november 2001

Tijdens het D66-najaarscongres 17 november 2001, congrescentrum de Doelen Rotterdam debatteert D66 onder leiding van oud-minister van Justitie, Winnie Sorgdrager over de staat van de Nederlandse overheid. Volgens D66 is deze toe aan een grondige revisie. Aan het debat wordt deelgenomen door Mark van Twist (hoogleraar bestuurskunde en directeur Berenschot), Erwin Muller (directeur COT) en Michiel Scheltema (voorzitter WRR). Het debat vindt om 15.15 uur plaats in de Willem Burgerzaal van de congreslocatie.

Volgens D66 is er veel mis met de overheid. De democratie is verworden tot een poldermoeras, waarbij niemand echt verantwoordelijk is, niemand echt aangesproken kan worden. Dit maakt het er voor de burger niet duidelijker op en geeft de overheid en de politiek een slecht imago. Ons poldermodel van gedeelde verantwoordelijkheid is dringend aan herziening toe. Doordat iedereen verantwoordelijk is voor een deel is niemand uiteindelijk verantwoordelijk. Zo ontstaat een onontwarbare kluwen van instanties die een beetje verantwoordelijkheid dragen.

In toenemende mate vraagt de mondige burger echter om directe verantwoording over de resultaten van beleid. Door een grotere nadruk op de effectiviteit en efficiëntie van beleid groeit de behoefte aan informatie en wordt de roep om transparantie luider gehoord. Ook vanuit de samenleving komt steeds meer informatie over de resultaten van beleid beschikbaar.

Naast het debat over een nieuwe overheid vindt op het D66-najaarscongres tevens de verkiezing van de D66-lijsttrekker plaats.


---

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met: Patrick Harms - partijvoorlichter D66
Telefoon 070 35 66 034
Mobiel 06 50 270 380
E-mail (p.harms@d66.nl)

Het D66-congres is tijdens het congresweekend on-line te volgen via www.d66.nl/congres

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie