Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Groningen

Datum nieuwsfeit: 17-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 17-11-2001
Politiebericht Groningen
Zaterdag 17 november 2001

Dagelijkse berichten

Oude Pekela: onder invloed; vier beschadigde autos

Op de WH Bosgrastraat in Oude Pekela trof de politie na een melding vrijdagnacht een ravage aan van drie beschadigde geparkeerde autos en de auto van een 26-jarige man uit Nieuwe Pekela die dwars op het trottoir stond. De man uit Nieuwe Pekela bleek onder invloed, 2.0 promille en werd aangehouden. Hij verklaarde niet gereden te hebben. Twee autos werden afgesleept. De politie stelt een nader onderzoek naar de toedracht van de aanrijding.

Winschoten: brandje op erf
Op het erf van een woning aan de Zeeheldenstraat in Winschoten stond vrijdagavond wat rommel in de brand. De bejaarde bewoonster was aangedaan door de gebeurtenis en werd opgevangen door familie. Enige tijd later hield de politie bij t Ompad een 18-jarige Winschoter aan die onder invloed van alcohol verkeerde. Hij had diverse spullen bij zich waaronder aanmaakblokjes. Vermoed wordt dat de jongeman verantwoordelijk is voor het brandje. Hij is ingesloten voor nader verhoor.

Winschoten: aanrijding op Beertsterweg; getuigen gezocht Op de Beertsterweg ter hoogte van de afrit van de A7 in Winschoten vond vrijdagmiddag rond 14.00 uur een aanrijding plaats tussen een 37-jarige automobilist uit Oostwold en een 78-jarige automobilist uit Sellingen. De 37-jarige man werd voor nekklachten naar het ziekenhuis gebracht. Omdat de oorzaak van het ongeval niet duidelijk is en de lezing van beide bestuurders uiteen lopen is de politie op zoek naar getuigen van de aanrijding. Zij kunnen zich melden bij de politie in Winschoten via 0900 8844 (30 c/m).

Bellingwolde: automobilist zwaar onder invloed
Op de Oude Lindenlaan in Bellingwolde werd een 45-jarige automobilist in zijn woonplaats vrijdagnacht betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies een promillage van 2.25 en moest zijn rijbewijs inleveren. Een dagvaarding werd uitgeschreven.

Overschild: auto slaat over de kop
Een 21-jarige man uit Farmsum sloeg vrijdagmiddag nadat zijn wagen in de berm van het Eemskanaal ZZ in Overschild terecht kwam drie maal over de kop en kwam in het Eemskanaal tot stilstand. De bestuurder draaide aan de radio en corrigeerde te sterk. De bestuurder en zijn 19-jarige inzittende konden zelf uit de auto komen en werden voor de zekerheid voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De wagen werd afgesleept.

Hoogezand: man probeert aan alcoholcontrole te ontsnappen Bij een alcoholcontrole in de Hoofdstraat in Hoogezand vrijdagnacht negeerde een 19-jarige automobilist uit Gasselternijveen het door een agent gegeven stopteken. Aan de Meint Veningastraat werd de man achterhaald en moest hij alsnog blazen. Zijn score was 1.35 promille en hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal. Tijdens de controle werd ook een 28-jarige Groningse automobilist betrapt met 0.85 promille.

Zandeweer: agressieve dronkeman
De politie trof vrijdagavond een man aan die slingerend over de Trekweg in Zandeweer liep. Toen de man werd aangesproken reageerde hij agressief, begon te beledigen en wilde zijn identiteit niet bekend maken. Hij werd in kennelijke staat meegenomen naar het bureau waar zijn identiteit vastgesteld kon worden en hij ter ontnuchtering werd ingesloten. De 34-jarige man uit Uithuizen krijgt diverse processen-verbaal.

Delfzijl: jongen (15) betrapt bij stelen fiets
Een 15-jarige jongen uit Delfzijl ging er vrijdagavond op de Kerkstraat in zijn woonplaats vandoor toen hij de politie zag en liet een fiets vallen die hij bij zich droeg. De achtervolging werd te voet ingezet en op de Singel kon hij in de kladden worden gegrepen. Hij bekende de fiets te hebben weggenomen en na verhoor werd de jongen bij zijn ouders afgeleverd.

Kommerzijl: auto tegen boom
Op de Ooster Waarddijk in Kommerzijl reed een 27-jarige automobilist uit Zoutkamp vrijdagnacht tegen een boom aan. De bestuurder, die niet in het bezit bleek van een rijbewijs, werd met onder andere knieletsel naar het ziekenhuis gebracht,. In het ziekenhuis werd ook een bloedproef van hem afgenomen. Een 27-jarige plaatsgenoot die in de auto zat werd ook gecontroleerd in het ziekenhuis.

Snelheidscontroles
Op de Rijksstraatweg in Zuidhorn werd vrijdagavond op snelheid gecontroleerd. Op de 80 km weg reden van 2480 voertuigen er 44 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 110 km per uur. In Kolham werden er van 770 voertuigen die over de Rengerslaan reden vrijdagmiddag de snelheid gemeten. 118 reden er sneller dan de limiet van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km per uur.

Berichten stad Groningen komen in de loop van de ochtend Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (30 c/m)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie