Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Brandstichters van 12 en 13 jaar gepakt in Leersum

Datum nieuwsfeit: 17-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-11-2001

Politieberichten district Heuvelrug, 11.40 uur
Brandstichters gepakt

LEERSUM Twee jongens, een 12-jarige jongen uit Woudenberg en een 13-jarige jongen uit Leersum, hebben bekend vrijdagmiddag brand te hebben gesticht in een woning aan de Rijksstraatweg.

De brand werd vrijdagmiddag rond kwart over vijf door getuigen ontdekt. De brandweer had het vuur snel onder controle. De agenten hielden gelijk een verlichtingscontrole. Daarbij spraken zij de 12- en 13-jarige aan wegens het rijden zonder verlichting. Een agent, ter plaatse goed bekend, vroeg de jongens mee te gaan naar het politiebureau. Daar bekenden zij de brandstichting. Proces-verbaal is opgemaakt.

Verlichtingscontrole

OVERBERG De politie hield vrijdagmorgen samen met de fietsbond ENFB een fietsverlichtingscontrole op de Haarweg. In totaal werden zon 200 fietsen gecontroleerd. Het merendeel van de fietsen bleek in uitstekende staat te verkeren. Zon vijf procent van de fietsen had geen juiste verlichting of had het licht niet aan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie