Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht district Heerlen

Datum nieuwsfeit: 17-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 17-11-2001 Politiebericht district Heerlen
Zaterdag 17 november 2001

Heerlen - Met drank op in het verkeer

Op de Overbroekerweg in Heerlen werd een 39 jarige inwoner van Hoensbroek gecontroleerd. De man reed heel kort op zijn voorganger, reed over een doorgestrokken streep en claxonneerde op zijn voorganger. Dit trok de aandacht van een patrouille die tot controle overging. De man bleek gedronken te hebben: 1.1 o/oo. Tegen hem werd proces verbaal opgemaakt.

Omdat hij omstreeks 1.15 uur op de rotonde Ganzeweide opviel omdat hij veel oppervlakte van het wegdek nodig had werd in de Unolaan een 30 jarige automobilist uit Heerlen een stopteken gegeven. Hij bleek gedronken te hebben. Zijn promillage bedroeg 2.3 o/oo. Tegen de man werd proces verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Zaterdagochtend, omstreeks 3.00 uur, reed een patrouille over de Schelsberg in Heerlen toen een auto slingerend tegemoet kwam gereden. Op de Willem Barentzweg werd de bestuurder gecontroleerd. De man, een 36 jarige Heerlenaar, bleek gedronken te hebben. Promille: 1.3 o/oo. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en proces verbaal is opgemaakt.

Een uur later werd op de Willemstraat in Heerlen een 35 jarige bestuurder uit Kerkrade gecontroleerd. De man trok de aandacht omdat hij voor een verkeerslicht tot driemaal toe bleef staan ondanks dat het groen was. De man bleek een promillage van 0.9 o/oo te hebben. Tegen hem werd proces verbaal opgemaakt.

Brunssum - Inbraken

Vrijdagnamiddag werd ingebroken in een woning gelegen in de Merkelbeekerstraat in Brunssum. Vermoedelijk door hengelen verschafte men zich de toegang. Op brute wijze werd het huis doorzocht. Gestolen werden sieraden, fototoestellen, een videocamera, een beurs en twee lap tops.

Een woning in de Prinses Beatrixstraat kreeg ook ongewenst bezoek. Ook hier kwam men vermoedelijk door te hengelen in de woning. Alle laden en kasten werden doorzocht waarbij de inhoud over de grond werd gesmeten. Gestolen werden sieraden, geld en bankpasjes.

Heerlen - Inbraak met geweld

Op vrijdag, omstreeks 18.00 uur, hoorde de bewoner van een woning aan de Passartweg in Heerlen terwijl hij op zolder was gestommel beneden in de woning. Beneden trof hij een persoon, gekleed in een spijkerbroek en een donkere jack aan. Op dat moment werd hem van achteren een tafelkleed over het hoofd getrokken en tegen de grond gewerkt. De man werd geschopt en geslagen. Van hem werden geld en sieraden geëist. Door een van de daders werd hem de portemonnee uit zijn zak gehaald en hem van zijn horloge ontdaan. Op een gegeven moment wist het slachtoffer op te staan. In de woning was nog slechts een van de daders die de voordeur trachtte open te maken. Dit lukte niet en het slachtoffer wist zijn belager een trap te geven waardoor deze ten val kwam. Het gelukte de dader uiteindelijk om op handen en voeten via de achterdeur de woning te verlaten. Door de politie werd een buurtonderzoek ingesteld waarbij een speurhond werd ingezet. Het spoor kon tot aan de Plataanstraat worden gevolgd.

Door de recherche wordt een onderzoek ingesteld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie