Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Friesland van 16/11 tot 17/11 (13.00 uur)

Datum nieuwsfeit: 17-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 17-11-2001
Politieberichten van 16/11 (13.00 uur) tot 17/11 (13.00 uur)

Joure: diefstal tuinbeeld
Tussen donderdag 16.30 uur en vrijdag 12.30 uur werd uit een tuin van een woning aan de Prinses Beatrixstraat een betonnen tuinbeeld weggenomen. Het beeld, voorstellende een hond, had een waarde van ongeveer 300 gulden. De 68-jarige eigenaresse deed aangifte.

Drachten: bromfietser aangehouden
Een 19-jarige bromfietser uit Drachten is vrijdag om 18.45 uur op De Nova Cura aangehouden. Surveillerende agenten zagen de bromfietser over de Houtlaan zonder helm en achterlicht rijden en wilde hem staande houden. Hij ging er daarop vandoor, maar kwam na een korte achtervolging op De Nova Cura ten val, waarbij hij in een voortuin terecht kwam. Tegen de bromfietser werd proces-verbaal opgemaakt wegens gevaarlijk rijgedrag, rijden zonder helm, rijden zonder bromfietscertificaat en het niet voeren van een achterlicht.

Ee: aanrijding
Op de Humaldawei vond vrijdag om 17.30 uur een aanrijding tussen een fietsster en een personenauto plaats. De fietsster, een 12-jarig meisje uit Oudwoude, stak plotseling de weg over, waarop een passerende automobiliste, een 35-jarige inwoonster van Ee, haar niet meer kon ontwijken. De fietsster klaagde na het ongeval over pijn in haar hoofd, rug en arm en werd daarom per ambulance voor onderzoek naar het ziekenhuis in Dokkum overgebracht.

Leeuwarden: inbraak auto
Vrijdag werd tussen 16.00 en 20.00 uur ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan het Skrok. Van de auto werd een raam vernield, waarna de radio/cd-speler werd weggenomen. De 49-jarige eigenaar uit Hurdegaryp deed aangifte.

Bantega: ongeval met letsel
Een 50-jarige inwoner van de gemeente Lemsterland is vrijdag omstreeks 19.50 uur met zijn brommobiel op de Otterweg te water geraakt. De man wilde op genoemde weg keren in verband met een wegafzetting, maar reed daarbij te ver de berm in, waarna zijn voertuig achterwaarts de sloot in gleed. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis in Sneek overgebracht voor nader onderzoek. Omdat vermoed werd dat hij gedronken had, werd hem daar tevens een bloedproef afgenomen.

Burgum: belediging
Een 17-jarige inwoner van Noardburgum is vrijdag om 22.45 uur op de Kloosterlaan aangehouden nadat hij politiebeambten had beledigd. Omstreeks genoemd tijdstip kreeg de politie een melding van een getuige dat een dronken persoon op de fiets diverse malen tegen auto`s reed. De politie hield de fietser staande, die zich agressief gedroeg en beledigende taal uitsloeg. Hij werd daarop aangehouden en geboeid naar het politiebureau overgebracht.

Drachten: te snel, auto en rijbewijs kwijt
Van een 33-jarige automobilist uit Gorinchem zijn vrijdag omstreeks 22.00 uur het rijbewijs ingevorderd en de auto in beslag genomen, omdat hij op de A7 met veel te hoge snelheid had gereden. Surveillerende politiebeambten werden in hun onopvallende auto ter hoogte van Drachten door de bestuurder met hoge snelheid ingehaald. Zij zetten daarop de achtervolging in, maar moesten deze staken toen bleek dat de achtervolgde auto bij een topsnelheid van 220 km/u nog steeds op hen uitliep. De inmiddels gewaarschuwde Groningse politie kon de man korte tijd later op de Julianalaan staande houden. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de auto in beslag genomen.

Tzummarum: onder invloed
Een 35-jarige inwoonster van Tzummarum is zaterdag omstreeks 00.45 uur op de Buorren aangehouden, omdat ze onder invloed in een auto reed. Op het bureau blies ze 365 ug/l, waarvoor ze een proces-verbaal en een rijverbod voor 3 uren kreeg.

Jelsum: onder invloed
Een 38-jarige inwoner van Stiens is zaterdag omstreeks 00.55 uur op de Bredyk aangehouden, omdat hij onder invloed in een auto reed. Op het bureau blies hij 390 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 3 uren kreeg

Dokkum: onder invloed
Een 35-jarige inwoner van de gemeente Dongeradeel is zaterdag omstreeks 01.00 uur op de Rondweg aangehouden, omdat ze onder invloed in een auto reed. Op het bureau blies hij 410 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 3 uren kreeg..

Leeuwarden: man onder dreiging van vuurwapen beroofd Een 23-jarige inwoner van Leeuwarden is zaterdag omstreeks 00.55 uur op de Voorstreek onder dreiging van een vuurwapen beroofd. Het slachtoffer fietste in de richting van het Hoeksterend en zag vlak na de afslag Nieuweburen vijf mannen staan. Drie bleven er in een portiek staan en twee stapten de straat op en dwongen het slachtoffer tot stoppen. Eén van hen pakte een vuurwapen onder zijn jas vandaan en vroeg het slachtoffer om geld. Deze gaf de man daarop zijn beurs en fiets en vluchtte weg. De andere man had al die tijd aan de andere kant van het slachtoffer gestaan, maar niets gezegd. De drie overige mannen bleven in het portiek staan. De politie heeft nog een onderzoek in het centrum ingesteld, doch niemand meer aangetroffen. Het slachtoffer kon het volgende signalement van de mannen geven. De man met het vuurwapen had een negroïde uiterlijk, kort kroeshaar, normaal postuur, leeftijd hooguit 20 jaar, lengte ca. 1,70/1,72 meter, sprak zonder accent. De andere man was blank, had een onverzorgd uiterlijk, mager, warrig haar, leeftijd 25/26 jaar, droeg veel sieraden en in een oor een zilverkleurige spin als oorhanger. Van de overige mannen had één een donkere huiskleur, de andere twee waren blank.

Sint Nicolaasga: onder invloed
Een 17-jarige inwoner van de gemeente Skarsterlan is zaterdag omstreeks 01.25 uur op de Huisterheide aangehouden, omdat hij onder invloed op een brommer reed. Op het bureau blies hij 685 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 8 uren kreeg. Omdat hij niet in het bezit bleek te zijn van een bromfietscertificaat, werd daarvoor eveneens proces-verbaal opgemaakt.

Heerenveen: onder invloed
Een 44-jarige inwoner van Wetering is zaterdag omstreeks 01.30 uur op de A7 aangehouden, omdat hij onder invloed in een auto reed. Op het bureau blies hij 465 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 4 uren kreeg.

Leeuwarden: onder invloed
Een 31-jarige inwoner van Leeuwarden is zaterdag omstreeks 03.40 uur op de Groenweg aangehouden, omdat hij onder invloed in een auto reed. Op het bureau blies hij 730 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 8 uren kreeg. Bovendien werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Leeuwarden: belediging
Een 24-jarige inwoner van Utrecht is zaterdag omstreeks 04.00 uur in de Lijsterstraat aangehouden nadat hij een politiebeambte had beledigd. De politie was naar de Lijsterstraat gezonden na een melding over een huiselijke twist. Toen men ter plaatse kwam, beledigde de Utrechtenaar een politiebeambte, waarop hij werd aangehouden en naar het politiebureau werd overgebracht.

Wijjewoude: eenzijdig ongeval onder invloed
Bij een eenzijdig ongeval op de Opper Haudmare is zaterdag omstreeks 03.00 uur een 19-jarige automobiliste lichtgewond geraakt. Zij bleek te hebben gedronken. De vrouw was met haar auto in de berm geraakt, waarna deze uiteindelijk in een sloot tot stilstand kwam. Ze liep daarbij verwondingen op aan haar pols en hoofd. Na behandeling in het ziekenhuis in Drachten moest ze op het politiebureau een blaasproef afleggen. Gezien de uitslag van 360 ug/l, werd daarop proces-verbaal tegen haar opgemaakt en kreeg ze een rijverbod voor 3 uren opgelegd.

Sneek: inbraak winkel
Zaterdag werd omstreeks 05.20 uur ingebroken in een winkel aan het Normadiëplein. Toen de politie na een inbraakalarm bij de winkel kwam, bleek een etalageruit vernield te zijn. Onbekenden hadden een baksteen door de ruit gegooid en vervolgens twee à drie dummy`s van mobiele telefoons te hebben weggenomen.

Leeuwarden: eenzijdig ongeval onder invloed
Een 23-jarige automobilist uit Bolsward is zaterdag omstreeks 06.00 uur aangehouden, omdat hij op de Lekkumerweg onder invloed een eenzijdig ongeval had veroorzaakt. Hij had met zijn auto een bocht gemist en vervolgens een boom omver gereden. Omdat vermoed werd dat hij gedronken had, moest de bestuurder een blaasproef op het bureau afleggen. Gezien de uitslag van 475 ug/l, werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt en kreeg hij een rijverbod voor 4 uren.

Sneek: inbraak winkelpand
In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in een winkelpand aan de Grote Kerkstraat. Een passant meldde omstreeks 06.30 uur dat van het pand een ruit was vernield. Vanachter de ruit bleek een computerbeeldscherm te zijn weggenomen. De 59-jarige eigenaar deed aangifte.

Steggerda: diefstal aanhangwagen
In de nacht van vrijdag op zaterdag is een aanhangwagen gestolen die aan de Pepergaweg geparkeerd stond. De wagen, van het merk Saris met een waarde van ca. 2000 gulden, was niet afgesloten. De 30-jarige eigenaar uit Steggerda deed aangifte.

Leeuwarden: vernielingen aan auto`s
In de nacht van vrijdag op zaterdag is van een aantal auto`s die geparkeerd stonden aan de Idzerdastins, Hermannastins en de Schierstins buitenspiegels vernield. Een getuige heeft om even voor 06.00 uur lawaai gehoord en een brommer horen wegrijden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Bureau Communicatie: 058 8808272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie