Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eerste wereldbekerpunten voor menkunstenaar Michael Freund

Datum nieuwsfeit: 17-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland
Zoek soortgelijke berichten
Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Eerste wereldbekerpunten voor Michael Freund

17/11/2001

Stuttgart, 17 november 2001
Michael Freund heeft de eerste indoor werelbekerwedstrijd voor vierspannen op zijn naam geschreven. Nadat hij gisteren reeds de warmloopronde voor zich op wist te eisen, toonde hij voor een afgeladen volle Schleyer Halle in Stuttgart wederom zijn menkunsten. Even zag het er naar uit dat zijn landgenoot Ludwig Weinmayr met de eer zou gaan strijken, deze zette als voorlaatste starter de snelste tijd tot op dat moment neer (123'22), maar liet op de laatste doorgang een balletje rollen. Freund passeerde de finish in een recordtijd (110'89), en ondanks twee afgeworpen balletjes won hij deze eerste wereldbekerwedstrijd dus met ruim 8 punten voorsprong op Weinmayr. Chester Weber maakte zijn resultaat van gisteren (laatste plaats) goed door vanmiddag op de derde plaats te eindigen.
De volgende wereldbekerwedstrijd vindt plaats in Stockholm op 30 november en 1 december. Daar zullen aan de start verschijnen: Tomas Eriksson, Chester Weber, Harry de Ruyter, Christoph Sandmann en Fredrik Persson (Wild card).

Stand na de eerste Wereldbekerwedstrijd:

1. Michael Freund (Ger), 10 pts.

2. Ludwig Weinmayr (Ger), 7 pts.

3. Chester Weber (Usa), 5 pts.

4. Werner Ulrich (Sui), 3 pts.

5. Hansjorg Hammann (Ger) 2 pts.

6. Gert Schrijvers (Bel), 1 pts.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie