Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Mega Platen en CD Beurs in Jaarbeurs Utrecht

Amsterdam Record Convention

Mega Platen en CD Beurs Jaarbeurs, 17 en 18 november 2001

UTRECHT, 12-10-2001 -- Wat zijn de honderd meest gezochte platen ter wereld? Het antwoord daarop krijgen de bezoekers van de Mega Platen en CD Beurs, een vast onderdeel van de Verzamelaarsjaarbeurs, in een bijzondere expositie die op 17 en 18 november is te zien. Op die dagen wordt voor de tweede maal dit jaar de grootste platenbeurs ter wereld gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht. Zowel de beurs als de expositie zal de echte verzamelaar het water in de mond doen lopen.

De drukte op de Mega Platen en CD Beurs maakt iedere keer weer duidelijk dat het verzamelen van platen een internationale activiteit is die door zeer veel mensen wordt bedreven. Op de vraag waarom mensen platen verzamelen is geen eenduidig antwoord te geven. De één noemt het een ziekte, de ander vindt het juist een vorm van cultuurbehoud.
De tentoonstelling in de Jaarbeurs laat honderd voorbeelden zien van platen die door velen worden gezocht. Het betreft uitsluitend topstukken op vinyl, die nog nooit eerder tegelijkertijd te bezichtigen zijn geweest. Sommige platen zijn zo zeldzaam en waardevol dat zelfs jarenlange verzamelaars ze nog nooit in het echt hebben gezien, alleen maar op foto's. De Beatles en de Rolling Stones zijn ruim vertegenwoordigd. Zo is er de 'butcher cover' te zien van Yesterday en Today, waarop The Beatles zijn behangen met babypoppen en stukken rauw vlees. De hoes werd van de markt gehaald, waardoor een nog verzegeld exemplaar van deze plaat een unicum werd.

Andere bekende namen die deel uitmaken van de tentoonstelling zijn onder meer Queen, U2, Pink Floyd en Madonna. Maar ook platen van bands die voor velen volslagen onbekend zijn, kunnen tot de 'most wanted' behoren en daarvan zijn eveneens voorbeelden te bekijken. Voor de liefhebbers zijn er tien hoezen van vroege house en dance platen te zien.

Bij het samenstellen van de tentoonstelling wordt mede gebruik gemaakt van de collectie en de boeken van Oostenrijker Hans Pokora, een autoriteit op het gebied van internationale collectors items. Zijn nieuwste boek wordt op de beurs gepresenteerd.

De Mega Platen & CD Beurs is met ruim 2,5 kilometer stands van zo'n 450 internationale standhouders de grootste platenbeurs ter wereld. Ook deze keer is het aantal buitenlandse standhouders weer enorm en afkomstig uit alle windstreken. Er zijn zowel vinylplaten als cd's te koop, in alle prijsklassen. Duizenden verzamelaars maken hier tweemaal per jaar de allergrootste kans datgene te vinden waarnaar ze al jaren op zoek zijn. Alle muziekgenres zijn vertegenwoordigd, van rock'n'roll tot disco en van soul tot punk. Ook de fanclubs zijn aanwezig, evenals standhouders met rockmemorabilia, tijdschriften, video's, foto's, posters en handtekeningen. Voor film- en science-fiction liefhebbers is eveneens een grote keus.

De Mega Platen & CD Beurs is op zaterdag geopend van 10.00 tot 18.00 uur en op zondag van 10.00 tot 17.00 uur.


De Jaarbeurs Utrecht ligt op loopafstand van het station Utrecht CS en er is volop parkeergelegenheid. Voor meer informatie is ARC Productions overdag telefonisch te bereiken op telefoonnummer 0229 - 213891. Of raadpleeg de Internetsite: www.mmmarc.com

Amsterdam Record Convention
Grote Oost 3
1621 BR Hoorn
info@mmmarc.com
www.mmmarc.nl
telefoon: 0229 213891
fax: 0229 235738

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie