Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Open Dag nieuwe gemeentewerf/brandweerkazerne gemeente Neede

Datum nieuwsfeit: 17-11-2001
Bron: Gemeente Neede
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Neede

gemeente Neede
persbericht

Nummer 628, donderdag 1 november 2001

Zaterdag 17 november Open Dag nieuwe gemeentewerf/brandweerkazerne

Van 12-17 uur o.a. demonstratie wereldkampioen motorzagen en rondrit brandweerwagen

De gloednieuwe combinatie van gemeentewerf en brandweerkazerne bij de entree van het bedrijventerrein "Wheemergaarden" in Neede is op zaterdag 17 november te bewonderen. Van 12.00 tot 17.00 uur wordt hier aan de Oude Eibergseweg 20 Open Dag gehouden. Iedereen is welkom. Er wordt een gevarieerd programma geboden.

Motorzaagkunstwerken

Uiteraard is het mogelijk om de nieuwbouw van gemeentewerken en brandweer te bezichtigen. Daarnaast zijn er allerhande demonstraties van het materieel van de brandweer en de gemeente.
Tweevoudig wereldkampioen motorzagen John van Kampen uit Lemelerveld geeft een show. In mum van tijd maakt hij de meest fantastische houten kunstwerken.

Historisch brandweervoertuig

Kinderen kunnen een rondritje maken in een historische brandweerwagen. Bij goed weer is dit een open voertuig. De buurman van de nieuwe locatie, kermisattractiebouwer Kroon Machinebouw Groep, stelt voor de kleintjes een draaimolen beschikbaar. Tevens is er een kleurwedstrijd.

Rioolreiniging en -inspectie

De firma's Dusseldorp en Vrieze tonen hun nieuwste wagens voor geavanceerde rioolreiniging en -inspectie. Het opslagdepot voor klein chemisch afval wordt getoond. Bij de zoutloods wordt de gladheidsbestrijding onder de loep genomen. En ook de gemeentelijke groenvoorziening wordt belicht.

Straattheatergroep Roest

Naast de locale brandweervoorzieningen wordt ook regionaal materieel gedemonstreerd. Er wordt gedemonstreerd hoe bij ongevallen een auto opengeknipt kan worden, er is een hulpverleningscontainer, een hoogwerker en een dompelpompunit voor grootschalig watertransport bij rampenbestrijding te bezichtigen. Bovendien geeft straattheatergroep Roest uit Oldenzaal acte de presence. Zij verbeelden de strijd tegen de elementen die de gemeenschap bedreigen. Uiteraard staat ook de koffie klaar.

Voorlichting gemeentehuis, www.neede.nl
H.A. van Faassen, telefoon (0545) 28 88 54

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie