Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verzamelaars verzamelen zich op de verzamelaarsjaarbeurs

Datum nieuwsfeit: 17-11-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


VERZAMELAARS VERZAMELEN ZICH op de VERZAMELAARSJAARBEURS

In het weekend van 17 en 18 november 2001 is in het Jaarbeurscomplex te Utrecht de Internationale VerzamelaarsJaarbeurs. Een evenement dat inmiddels is uitgegroeid tot de grootste verzamelbeurs van Europa. Ruim 50.000 m2 beursvloer vormt het decor van een heus verzamelparadijs met 3500 exposanten uit binnen- en buitenland.

Het groeiende en diverse aanbod op de beurs resulteert nog altijd in stijgende bezoekersaantallen. Meer dan 40.000 bezoekers, van antiquairs en fervent verzamelaars tot nieuwsgierige dagjesmensen en hobbyisten halen hun hart op aan verzamelobjecten, antiek en curiosa. Voor iedere verzamelaar, maar ook voor iedere andere belangstellende is er echt van alles te vinden op het gebied van speelgoed, munten, postzegels, poppen, aardewerk, boeken, antiek, curiosa, enz Een vaste deelnemer op standplaats 8407 vooraan in hal 8 Curiosa is Anton Siedsma uit Hoofddorp. Op zijn stand kunnen allerlei oude Plaatjesalbums, waaronder de bekende VERKADE-ALBUMS van Jac. P. Thijsse, worden ingekeken, geruild, gekocht, verkocht en ook getaxeerd. Iedereen wordt derhalve aangeraden albums en/of losse plaatjes mee te nemen.
Hij is ook een verwoed verzamelaar van Schoolplaten van de vermaarde tekenaars Jetses, Gabrielse, Isings en Koekoek en alles van AAP- NOOT - MIES. Nadere Info : (siedsma@quicknet.nl) of bel : 023- 5614727. Site : www.kinderlines.nl/siedsma
Naast alle antiek, curiosa en verzamelingen op deze beurs kan de bezoeker van de VerzamelaarsJaarbeurs ook genieten van diverse exposities en demonstraties. Zo is er een demonstratie over poppenhuizen, waarbij de geschiedenis en het bouwen van poppenhuizen op boeiende wijze wordt uitgelegd en geïllustreerd. Ook zijn er decoratieve kunstenaars aan het werk te zien met het decoreren van wanden, vloeren en meubels. Enorm boeiend en actueel is de taxatie van munten en bankbiljetten tijdens de beide beursdagen. Een team van deskundige taxateurs is hier aanwezig om oude munten en bankbiljetten geheel gratis te taxeren en allerhande vragen over de euro of 'oud geld' te beantwoorden. Eveneens kunnen bezoekers oude munten en biljetten aankopen of laten veilen.
Verder is er de Mega Platen en CD Beurs, de grootste platenbeurs ter wereld. De meest uiteenlopende muziekgenres zijn hier vertegenwoordigd met meer dan 450 internationale standhouders. Naast allerlei unieke platen, cd's, video's en tijdschriften vindt er ook een tentoonstelling plaats van de honderd meest gezochte platen ter wereld. Kortom veel tienduizenden bezoekers kijken reikhalzend uit naar dit gigantische verzamelweekend. Alle bezoekers krijgen een gratis beurskrant met een plattegrond, zodat ze niet eindeloos hoeven te zoeken, voor ze alles van hun gading hebben gevonden.

De VerzamelaarsJaarbeurs en deMega Platen & CD Beurs ziijn geopend op zaterdag 17 november van 10.00 uur tot 18.00 uur en op zondag 18 november van 10.00 uur tot 17.00 uur. De toegangsprijs is f 17,50, ( met reductiebon f 15,00,)

Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie