Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Genootschap Gerrit Achterberg start Achterbergsymposium

Datum nieuwsfeit: 17-11-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

SLAU

Achterbergsymposium
Het Genootschap Gerrit Achterberg organiseert i.s.m. de SLAU een Achterbergsymposium op zaterdag 17 november a.s van 10.00 uur tot 16.00 uur in Utrecht. Onder de titel 'Met dit gedicht...' worden drie korte workshops gegeven over specifieke gedichten van Achterberg, waarbij volop gelegenheid tot discussie zal zijn. De te bespreken gedichten zijn Daggelder, Verloren Zoon en Eben Haëzer. Na de lunchpauze zullen Jon Zegerius en Menno van der Beek een multimediale presentatie geven van de digitale concordantie op de Verzamelde gedichten van Achterberg. Achterberg zou dit jaar 96 zijn geworden. Hoe zou hij tegen de nieuwe media en de dichtersgeneraties na hem hebben aangekeken? En, iets minder hypothetisch: hoe kijken zij tegen hem aan? Dichter Ingmar Heytze, in wiens werk vele grote Nederlandstalige dichters uit de eeuw van Achterberg meeklinken via flarden, echo's en citaten, gaat op zoek naar de Achterberg-factor. Ongeveer vijftien gedichten van de meester fungeren als dichtbeelden ter illustratie. Het symposium vindt plaats in café restaurant Polman's huis te Utrecht.

Voor donateurs van de Stichting Genootschap Gerrit Achterberg is de toegang gratis; niet-donateurs betalen f.15,00. Voor meer informatie en aanmeldingen kunt u terecht bij de heer P.J. van der Werff, Hermelijnlaan 24, 3734 HC Den Dolder, (pjvanderwerff@hetnet.nl).

Meer informatie op slau.frodo.nl. Contact: 030-2888387 of (stichting_slau@hotmail.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie