Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Groningen

Datum nieuwsfeit: 18-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: diverse 18-11-2001
Politiebericht Groningen
zondagochtend 18 november 2001

Dagelijkse berichten

Winsum: diefstal sportcomplexen
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd er ingebroken in de kantine van de tennisvereniging aan de Wierdaweg. Een grote ruit van het pand werd door de daders ingegooid. Bedrading van geluidsboxen werd stuk geknipt en een brandblusser werd leeg gespoten. Door de daders werd een grote bende achtergelaten maar vermoedelijk niets weggenomen. Ook op het complex van de voetbalvereniging hielden vandalen huis. Daar werd het clubgebouw binnengedrongen door een ruit te vernielen. Uit de een magazijn werd slechts een draagbare radio/cd-speler ontvreemd. De schade is ook hier weer aanzienlijk.

Leek: inbraak supermarkt
Zaterdagnacht werd ingebroken in een supermarkt aan het Industriepark. De dieven kwamen het pand binnen door een straatklinker door een ruit te gooien. In de winkel werd een vitrine opengebroken en een grote hoeveelheid sigaretten werden weggenomen.

Diverse alcohol zaken
In de afgelopen nacht en op de zaterdagavond werden op diverse plaatsen bestuurders aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Drie bestuurders bleken daarbij bovendien een aanrijding te hebben veroorzaakt. *Op de Borgesiusweg raakte een 30-jarige vrouw uit Drieborg met haar auto tegen een boom. De vrouw bleek mede door alcohol gebruik van de weg geraakt te zijn. De vrouw, die zich na de aanrijding had verstopt in de bossages moest voor onderzoek mee naar het bureau. Daar werd een alcoholpromillage van 1 promille vastgesteld. *Op de Unikenstraat in Stadskanaal botste een 22-jarige man uit Stadskanaal met zijn auto tegen een tweetal geparkeerd staande autos. De man passeerde, volgens getuigen met hoge snelheid, een 55-jarige inwoner van Ter Apel. Hierbij raakte de verdachte de auto van de Ter Apeler, raakte in een slip en botste daarna op de geparkeerd staande autos. De 22-jarige verdachte liep door het ongeval een gebroken kaak op. Ook zijn 18-jarige passagier liep een gebroken neus op. Beiden werden opgenomen in een ziekenhuis. Van de bestuurder werd in het ziekenhuis een bloedproef genomen. Hij bleek bovendien gereden te hebben zonder in het bezit te zijn van een rijbewijs. Alle voertuigen moesten zwaar beschadigd worden weggesleept. *Op de A.G.Wildervanckweg raakte een 54-jarige inwoner van Stadskanaal met zijn auto van de weg. Vermoedelijk door te hoge snelheid raakte de bestuurder in een slip. De man moest in een ziekenhuis worden behandeld en mocht daarna mee naar het politiebureau. Ook hij bleek teveel gedronken te hebben. Een blaastest wees uit dat de man 1 promille alcohol in zijn bloed had. *In Ten Boer, Uithuizermeeden en Bedum werden nog eens vier bestuurders voor een blaastest meegenomen naar het politiebureau. Ook zij bleken een te groot alcohol promillage, allen tussen 0.5 en 1 promille, te hebben waarvoor een proces verbaal werd opgemaakt.

Delfzijl: met paard en wagen in sloot beland
Op de Warvenweg raakten een 61-jarige man uit Delfzijl en zijn 32-jarige dochter met paard en wagen in een sloot. Het paard sloeg, nadat het was ingehaald door een automobilist, op hol. De wagen belandde daardoor in de berm, waarna paard en wagen in een sloot tot stilstand kwamen. De beide slachtoffers wisten onder de wagen vandaan uit de sloot te kruipen. Beiden moesten wel naar het ziekenhuis voor behandeling. De Woldendorpse brandweer trok paard en wagen weer op de wal.

Appingedam: brand in papierrollen
Bij de strokartonfabriek aan de Woldweg raakten zaterdagavond twee medewerkers licht gewond. Door nog onbekende oorzaak ontstond brand in een papierpers. De beide slachtoffers trachtten de brand te blussen. Zij ademden hierbij redelijk veel rook in waardoor de beide mannen ademhalingsmoeilijkheden kregen. Met een ambulance werden de mannen naar een ziekenhuis in Delfzijl gebracht. Daar viel de schade mee. De brandweer was na een korte blusaktie de brand snel meester.

Sappemeer: auto te water
Vermoedelijk door te hoge snelheid raakte afgelopen nacht een 19-jarige inwoner van Muntendam met zijn auto op de Neroweg in de sloot. De bestuurder verloor in een bocht de macht over het stuur, waardoor de auto op de kop in een sloot tot stilstand kwam. De man wist met zijn vier passagiers de auto zelf te verlaten en hielden aan het gebeuren slechts een nat pak over.

Groningen: verzetpleger
Een 32-jarige man uit Groningen is zaterdagmiddag op de Oostersingel aangehouden. Agenten zagen de man rijden in een onverzekerde auto. Toen ze de bestuurder hadden staande gehouden wilde deze zijn voertuig niet afstaan. Toen de agenten hem de sleutels probeerden afhandig te maken verzette hij zich hevig. De man werd vervolgens door de agenten met enig geweld aangehouden en meegenomen naar het bureau. Na een proces verbaal ging de verdachte zonder auto de deur van het politiebureau weer uit.

Groningen: met gestolen auto de bocht uit
Een 19-jarige man uit Zuidhorn raakte zaterdagochtend met een auto op de Kastanjelaan de bocht uit en ramde daarbij een geparkeerd staande bestelbus. Toen agenten de aanrijding wilden opnemen bleek de Zuidhorner reeds verdwenen te zijn. Op grond van het signalement troffen agenten de man enige tijd later op het Zuiderdiep aan, waar hij kon worden aangehouden voor het doorrijden na een aanrijding. Op het bureau weigerde de man mee te werken aan een alcohol onderzoek. De auto waarmee de verdachte reed was vrijdag vermoedelijk door de verdachte in Groningen gestolen. De man is ingesloten.

Groningen: bejaarde vrouw overvallen
Op de Oostersingel werd zaterdagavond een 86-jarige vrouw van haar tasje en portemonnee beroofd. De vrouw wilde juist haar woning binnengaan. Toen zij de deur geopend had werd zij door een onbekende man naar binnen geduwd. In de hal van de woning nam de verdachte haar tas af en haalde daar de portemonnee uit de man verdween met achterlating van de tas en een hevig verbouwereerde vrouw. Een snel uitgevoerd onderzoek in de buurt leverde niet veel op. In de portemonnee zat een kleine hoeveelheid geld.

Groningen: vechtpartij in AZC, twee mannen aangehouden De politie moest zaterdagavond meet een groot aantal agenten naar het AZC aan de Laan van de Vrijheid. Tijdens een verjaardagsfeestje ontstond een vechtpartij tussen meerdere bewoners. Hierbij werd met een bijl een deur vernield en in de gang van het gebouw werd enkele malen geschoten. Op aanwijzing van diverse getuigen werden twee bewoners van 30 en 50 jaar meegenomen naar het bureau. In het gebouw werd een uitgebreid onderzoek gedaan, maar het vuurwapen werd niet gevonden. Wel werd een hakmes in beslag genomen. Diverse kamers werden door de politie onderzocht. Na verloop van tijd keerde de rust terug.

Groningen: autokraker gepakt
Op de Rabenhauptstraat is een 31-jarige stadjer afgelopen nacht opgepakt. Getuigen zagen dat de verdachte op de Parkweg had ingebroken in een auto. Toen hij ook op de Rabenhauptstraat belangstelling toonde voor geparkeerde voertuigen kon de politie hem oppakken. Hij bleek in het bezit van gereedschap waaronder een ruitentikken. Door de agenten werd een opengebroken auto aangetroffen. De man is ingesloten.

Groningen: muziekoverlast
In een woning aan de Javalaan heeft de politie afgelopen nacht een zestal overlast veroorzakers aangehouden. Agenten moesten enkele malen naar de woning van een 28-jarige stadjer om de bezoekers en bewoner tot rust te manen. Toen de agenten het pand weer hadden verlaten begonnen de bezoekers van de woning een telefoontirade naar het alarmnummer van de politie. Hierop werd weer een bezoek gebracht aan de woning teneinde de telefoons in beslag te nemen. Toen de betrokkenen daaraan geen medewerking wilden verlenen werden ze allen meegenomen naar het bureau. Na verhoor en een proces verbaal konden de verdachte huiswaarts keren.

Groningen: letsel ongeval
Op het Kwinkenplein ontstond zondagochtend in de vroege ochtenduren een aanrijding tussen een 30-jarige taxi chauffeur en een 18-jarige stadjer. De 18-jarige bestuurder verleende op de Kreupelstraat geen voorrang aan de taxi. De taxi chauffeur raakte door de hevige botsing bekneld in zijn auto en moest door de brandweer bevrijd worden. Hij werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Inlichtingen afdeling Communicatie tel. 0900-8844 (30ct pm)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie