Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Groningen

Datum nieuwsfeit: 18-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: diverse 18-11-2001
Politiebericht Groningen
zondagochtend 18 november 2001

Dagelijkse berichten

Winsum: diefstal sportcomplexen
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd er ingebroken in de kantine van de tennisvereniging aan de Wierdaweg. Een grote ruit van het pand werd door de daders ingegooid. Bedrading van geluidsboxen werd stuk geknipt en een brandblusser werd leeg gespoten. Door de daders werd een grote bende achtergelaten maar vermoedelijk niets weggenomen. Ook op het complex van de voetbalvereniging hielden vandalen huis. Daar werd het clubgebouw binnengedrongen door een ruit te vernielen. Uit de een magazijn werd slechts een draagbare radio/cd-speler ontvreemd. De schade is ook hier weer aanzienlijk.

Leek: inbraak supermarkt
Zaterdagnacht werd ingebroken in een supermarkt aan het Industriepark. De dieven kwamen het pand binnen door een straatklinker door een ruit te gooien. In de winkel werd een vitrine opengebroken en een grote hoeveelheid sigaretten werden weggenomen.

Diverse alcohol zaken
In de afgelopen nacht en op de zaterdagavond werden op diverse plaatsen bestuurders aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Drie bestuurders bleken daarbij bovendien een aanrijding te hebben veroorzaakt. *Op de Borgesiusweg raakte een 30-jarige vrouw uit Drieborg met haar auto tegen een boom. De vrouw bleek mede door alcohol gebruik van de weg geraakt te zijn. De vrouw, die zich na de aanrijding had verstopt in de bossages moest voor onderzoek mee naar het bureau. Daar werd een alcoholpromillage van 1 promille vastgesteld. *Op de Unikenstraat in Stadskanaal botste een 22-jarige man uit Stadskanaal met zijn auto tegen een tweetal geparkeerd staande autos. De man passeerde, volgens getuigen met hoge snelheid, een 55-jarige inwoner van Ter Apel. Hierbij raakte de verdachte de auto van de Ter Apeler, raakte in een slip en botste daarna op de geparkeerd staande autos. De 22-jarige verdachte liep door het ongeval een gebroken kaak op. Ook zijn 18-jarige passagier liep een gebroken neus op. Beiden werden opgenomen in een ziekenhuis. Van de bestuurder werd in het ziekenhuis een bloedproef genomen. Hij bleek bovendien gereden te hebben zonder in het bezit te zijn van een rijbewijs. Alle voertuigen moesten zwaar beschadigd worden weggesleept. *Op de A.G.Wildervanckweg raakte een 54-jarige inwoner van Stadskanaal met zijn auto van de weg. Vermoedelijk door te hoge snelheid raakte de bestuurder in een slip. De man moest in een ziekenhuis worden behandeld en mocht daarna mee naar het politiebureau. Ook hij bleek teveel gedronken te hebben. Een blaastest wees uit dat de man 1 promille alcohol in zijn bloed had. *In Ten Boer, Uithuizermeeden en Bedum werden nog eens vier bestuurders voor een blaastest meegenomen naar het politiebureau. Ook zij bleken een te groot alcohol promillage, allen tussen 0.5 en 1 promille, te hebben waarvoor een proces verbaal werd opgemaakt.

Delfzijl: met paard en wagen in sloot beland
Op de Warvenweg raakten een 61-jarige man uit Delfzijl en zijn 32-jarige dochter met paard en wagen in een sloot. Het paard sloeg, nadat het was ingehaald door een automobilist, op hol. De wagen belandde daardoor in de berm, waarna paard en wagen in een sloot tot stilstand kwamen. De beide slachtoffers wisten onder de wagen vandaan uit de sloot te kruipen. Beiden moesten wel naar het ziekenhuis voor behandeling. De Woldendorpse brandweer trok paard en wagen weer op de wal.

Appingedam: brand in papierrollen
Bij de strokartonfabriek aan de Woldweg raakten zaterdagavond twee medewerkers licht gewond. Door nog onbekende oorzaak ontstond brand in een papierpers. De beide slachtoffers trachtten de brand te blussen. Zij ademden hierbij redelijk veel rook in waardoor de beide mannen ademhalingsmoeilijkheden kregen. Met een ambulance werden de mannen naar een ziekenhuis in Delfzijl gebracht. Daar viel de schade mee. De brandweer was na een korte blusaktie de brand snel meester.

Sappemeer: auto te water
Vermoedelijk door te hoge snelheid raakte afgelopen nacht een 19-jarige inwoner van Muntendam met zijn auto op de Neroweg in de sloot. De bestuurder verloor in een bocht de macht over het stuur, waardoor de auto op de kop in een sloot tot stilstand kwam. De man wist met zijn vier passagiers de auto zelf te verlaten en hielden aan het gebeuren slechts een nat pak over.

Groningen: verzetpleger
Een 32-jarige man uit Groningen is zaterdagmiddag op de Oostersingel aangehouden. Agenten zagen de man rijden in een onverzekerde auto. Toen ze de bestuurder hadden staande gehouden wilde deze zijn voertuig niet afstaan. Toen de agenten hem de sleutels probeerden afhandig te maken verzette hij zich hevig. De man werd vervolgens door de agenten met enig geweld aangehouden en meegenomen naar het bureau. Na een proces verbaal ging de verdachte zonder auto de deur van het politiebureau weer uit.

Groningen: met gestolen auto de bocht uit
Een 19-jarige man uit Zuidhorn raakte zaterdagochtend met een auto op de Kastanjelaan de bocht uit en ramde daarbij een geparkeerd staande bestelbus. Toen agenten de aanrijding wilden opnemen bleek de Zuidhorner reeds verdwenen te zijn. Op grond van het signalement troffen agenten de man enige tijd later op het Zuiderdiep aan, waar hij kon worden aangehouden voor het doorrijden na een aanrijding. Op het bureau weigerde de man mee te werken aan een alcohol onderzoek. De auto waarmee de verdachte reed was vrijdag vermoedelijk door de verdachte in Groningen gestolen. De man is ingesloten.

Groningen: bejaarde vrouw overvallen
Op de Oostersingel werd zaterdagavond een 86-jarige vrouw van haar tasje en portemonnee beroofd. De vrouw wilde juist haar woning binnengaan. Toen zij de deur geopend had werd zij door een onbekende man naar binnen geduwd. In de hal van de woning nam de verdachte haar tas af en haalde daar de portemonnee uit de man verdween met achterlating van de tas en een hevig verbouwereerde vrouw. Een snel uitgevoerd onderzoek in de buurt leverde niet veel op. In de portemonnee zat een kleine hoeveelheid geld.

Groningen: vechtpartij in AZC, twee mannen aangehouden De politie moest zaterdagavond meet een groot aantal agenten naar het AZC aan de Laan van de Vrijheid. Tijdens een verjaardagsfeestje ontstond een vechtpartij tussen meerdere bewoners. Hierbij werd met een bijl een deur vernield en in de gang van het gebouw werd enkele malen geschoten. Op aanwijzing van diverse getuigen werden twee bewoners van 30 en 50 jaar meegenomen naar het bureau. In het gebouw werd een uitgebreid onderzoek gedaan, maar het vuurwapen werd niet gevonden. Wel werd een hakmes in beslag genomen. Diverse kamers werden door de politie onderzocht. Na verloop van tijd keerde de rust terug.

Groningen: autokraker gepakt
Op de Rabenhauptstraat is een 31-jarige stadjer afgelopen nacht opgepakt. Getuigen zagen dat de verdachte op de Parkweg had ingebroken in een auto. Toen hij ook op de Rabenhauptstraat belangstelling toonde voor geparkeerde voertuigen kon de politie hem oppakken. Hij bleek in het bezit van gereedschap waaronder een ruitentikken. Door de agenten werd een opengebroken auto aangetroffen. De man is ingesloten.

Groningen: muziekoverlast
In een woning aan de Javalaan heeft de politie afgelopen nacht een zestal overlast veroorzakers aangehouden. Agenten moesten enkele malen naar de woning van een 28-jarige stadjer om de bezoekers en bewoner tot rust te manen. Toen de agenten het pand weer hadden verlaten begonnen de bezoekers van de woning een telefoontirade naar het alarmnummer van de politie. Hierop werd weer een bezoek gebracht aan de woning teneinde de telefoons in beslag te nemen. Toen de betrokkenen daaraan geen medewerking wilden verlenen werden ze allen meegenomen naar het bureau. Na verhoor en een proces verbaal konden de verdachte huiswaarts keren.

Groningen: letsel ongeval
Op het Kwinkenplein ontstond zondagochtend in de vroege ochtenduren een aanrijding tussen een 30-jarige taxi chauffeur en een 18-jarige stadjer. De 18-jarige bestuurder verleende op de Kreupelstraat geen voorrang aan de taxi. De taxi chauffeur raakte door de hevige botsing bekneld in zijn auto en moest door de brandweer bevrijd worden. Hij werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Inlichtingen afdeling Communicatie tel. 0900-8844 (30ct pm)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...