Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Coronel laat zege glippen in Macau

Datum nieuwsfeit: 18-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Tom Coronel
Zoek soortgelijke berichten
Tom Coronel

18 November 2001: Coronel laat zege glippen in Macau

De emoties werden Duncan Huisman even te veel toen hij, in de uitloopronde van de toerwagenrace in de straten van Macau, zich realiseerde dat hij echt de winnaar was, op het verraderlijke stratenparcours in de voormalige Portugese kolonie. "Op dat moment kwam het hele autosportseizoen weer even voorbij, waarin emoties ook al belangrijke rollen speelden." Huisman dankte zijn zege mede aan een misstap van BMW-teamgenoot Tom Coronel, die in leidende positie zijn wagen in de vangrail knalde.

Macau 2001, over en uit voor Tom foto: PR - Macau Grand Prix

Beide Carly Motors BMW's vertrokken voor de eerste race, bepalend voor de startopstelling van de tweede wedstrijd, vanaf de eerste startrij. Huisman bepaalde in eerste instantie het tempo, echter al snel bleek dat de BMW van Coronel een betere conditie kende. "De banden liepen terug, waardoor ik te weinig grip op het asfalt had", vertelde Huisman, die Coronel keurig de ruimte gaf om de leidende positie over te nemen. "Het was immers geen probleem, want in de tweede race gaat het er echt om."

Tom begon goed, zege in race 1 foto: PR - Macau Grand Prix

Door de winst van Coronel, mocht de Huizenaar de tweede wedstrijd van de dag vanaf de beste startplek vertrekken, met Huisman daar naast. Coronel was echter superieur en Huisman leek zich al neer te leggen bij de tweede plaats. In de negende van de twaalf ronden overkwam Coronel een catastrofe. Op de identieke plek waar hij tijdens de training zich ook al verslikte, overkwam hem weer hetzelfde. "Ik liet de rem waarschijnlijk iets te vroeg los, waardoor ik er met te hoge snelheid met onderstuur uitklapte", vertelde de zwaar teleurgestelde coureur. Huisman profiteerde en vertelde: "Het was voor mij natuurlijk een cadeautje die crash van Tom. Als hij er niet was afgegaan had hij hoogstwaarschijnlijk gewonnen. De laatste drie ronden was het echter goed opletten geboden. Het asfalt liet los op sommige plekken van het circuit en Carly Pellinkhof riep over de radio dat ik rustig aan moest doen met m'n voorsprong van 22 seconden. Wat was ik blij toen ik over de streep reed. Verleden jaar mijn broer Patrick en nu ik. Dit is een mooie opsteker na mijn teleurstellende Europese finale in Portugal (waar hij van de baan werd gereden door zijn landgenoot Peter Kox-red.)", zei Huisman tijdens de persconferentie na afloop, voor de voltallige Aziatische media.

Volgend jaar beter...
foto: PR - Macau Grand Prix

Uitslag Macau Guia Race:

1 Duncan HUISMAN - BMW 320i

2 Manabu ORIDO - Toyota Altezza

3 A C NATTAVUDE - Peugeot 306

4 Nobuteru TANIGUCHI - Toyota Altezza

5 Henry LEE Jnr - BMW 320i

---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie