Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Flevoland

Datum nieuwsfeit: 18-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Flevoland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Flevoland: gehele regio 18-11-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 06-51401952

Aanhoudingen
EMMELOORD Gezien de grote hoeveelheid autovernielingen in het weekeind, besteedde de politie weer extra aandacht hieraan. Zaterdagnacht kreeg de politie een melding van een oplettende inwoner dat jongeren in de Duizendknoopstraat autospiegels aan het vernielen waren. De politie kamde meteen de omgeving uit en kwam een groep op de Europalaan tegen. De agenten zagen één van de jongens tegen een autospiegel trappen. Vier jongens (tussen 15 en 18 jaar, allen uit Emmeloord), zijn aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor zijn de jongens heengezonden. De zaak wordt verder onderzocht.

LELYSTAD Naar aanleiding van een aantal straatroven in het Woldpark stelde de politie een onderzoek in. Zo werd de omgeving uitgekamd en werden getuigen gehoord. Dankzij het onderzoek wist de politie zondagochtend twee verdachten aan te houden. Het gaat om een 17-jarige Lelystedeling en een 13-jarige Lelystedeling. Beiden zijn in verzekering gesteld. Verder nam de politie een nepvuurwapen en messen van de twee verdachten in beslag. Voor de slachtoffers van de straatroven is Buro Slachtofferhulp ingeschakeld.

EMMELOORD Een oplettende burger hield zaterdagochtend op de Lange Nering een 25-jarige vrouw uit Emmeloord aan. Hij zag hoe de verdachte kratten met lege flessen uit een berging van een horecagelegenheid probeerde weg te halen. De politie nam de verdachte van de oplettende inwoner van Emmeloord over en bracht deze voor nader verhoor naar het politiebureau. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

ALMERE Een surveillerende agent hoorden zaterdagnacht harde knallen vanuit de Schrijverstraat komen. De agent zag een jongen tegen een reclamezuil trappen. Daarbij stonden nog twee andere jongens. Hij zag dat de jongens toen tegen ramen van een gebouw begonnen te trappen. De agent kreeg assistentie van andere agenten en ze hielden één van de drie aan. De twee andere gingen er met de fiets vandoor, maar konden ook aangehouden worden. De drie (twee van 17 jaar en één van 18 jaar, allen uit Almere) werden voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Ze zijn met een bekeuring voor baldadigheid heengezonden.

ALMERE Getuigen zagen hoe drie jongeren zaterdagavond tegen de ruiten van een horecagelegenheid op de Strandweg sloegen. Een oplettende getuige hield een van de jongeren aan. Toen de politie ter plaatse was, kwamen de twee andere jongeren aangelopen. Zij zijn ook aangehouden. De drie verdachten (18, en twee van 16 jaar, allen uit Almere) zijn voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Weed
ALMERE Surveillerende agenten zagen zaterdagavond op een parkeerplaats bij de Bongerdstraat twee jongens zich verdacht gedragen. De agenten spraken de jongens aan. Een van de jongens verklaarde net weed gekocht te hebben bij een automobilist. De agenten doorzochten in het kader van de Opiumwet de auto en vonden meer dan tien zakken weed. De weed en de auto zijn in beslag genomen. De twee inzittenden van de auto zijn aangehouden. Alle verdachten (27, 17, 28 en 16 jaar uit Almere) zijn voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

EMMELOORD Surveillerende agenten zagen zaterdagavond op de Lange Nering twee jongens zich verdacht gedragen. Toen ze de jongens (beiden 16 jaar uit Lemmer) aanspraken, zagen de agenten dat de twee zakjes weed hadden. De agenten namen de zakjes in beslag (om later vernietigd te worden). Gezien de geringe hoeveelheid zijn ze met een waarschuwing weggestuurd.

Bedreiging
LELYSTAD Twee bekenden van elkaar, een 31-jarige en een 26-jarige Lelystedeling, kregen zaterdagavond in de buurt van het Lelyhof ruzie met elkaar. Daarbij is de 31-jarige man bedreigd met iets dat op een vuurwapen leek. De verdachte die later naar het politiebureau kwam, is daar aangehouden. Hij is voor nader verhoor ingesloten. De politie stelt het op prijs als getuigen van dit voorval die zich nog niet gemeld hebben, zich alsnog op het politiebureau aan het Zuiderwagenplein 1 melden.

Verkeer
RUTTEN E.O. De politie controleerde met de video-auto zaterdag onder andere op de A6 weggebruikers. Bij de afslag Lemmer zagen de agenten een automobilist met een hoge snelheid rijden. Na meetcorrectie reed de man 129 km/u waar slechts 60 km/u toegestaan is. Tegen de 37-jarige automobilist uit Sint Nicolaas wiens rijbewijs ingevorderd is, wordt proces-verbaal opgemaakt. Verder hielden de agenten een 56-jarige bestuurder uit Beverwijk aan voor het te snel rijden; hij reed op de A6 met een snelheid van 186 km/u (na meetcorrectie). Zijn rijbewijs is ingevorderd, maar omdat de bestuurder zijn rijbewijs niet bij zich had, is zijn auto in beslag genomen. Ook tegen deze verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Chemisch afval
ALMERE Zaterdagmiddag kreeg de politie een melding van de gemeente dat er vaten met chemisch afval op een parkerplaats aan de Pampusweg/Zilverstrandweg stonden. Ter plaatse zagen de agenten tientallen vaten en ze roken een sterke ammoniaklucht. De politie stelde een onderzoek ter plaatse in. De plek is afgezet (om gereinigd te worden) en de vaten zullen afgevoerd worden. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Alcohol
URK Surveillerende agenten zagen zaterdagnacht een automobilist zonder richting aan te geven afslaan. Toen de agenten de automobilist op de Damlaan stil lieten staan om deze hierop aan te spreken, vermoedden ze dat de bestuurder, een 24-jarige Urker, alcohol gedronken had. Hij is daarvoor aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het resultaat van zijn ademanalyse was 290 ug/l. Hij is met een bekeuring heengezonden.

ALMERE De politie kreeg een melding dat een bestuurder met alcohol op, op de Tussenring reed. Op de A27 hielden de agenten de automobilist staande. Omdat zij vermoedden dat hij alcohol gedronken had, is hij aangehouden en op het bureau blies de verdachte 795 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij is met een rijverbod van 9 uur heengezonden.

Aanrijdingen
ALMERE Op de Buitenhoutsedreef vond zaterdagmiddag een aanrijding plaats. De 34-jarige bestuurster van een bestelauto (uit Almere) reed over de dreef in de richting van de Lage Vaart. Ze is door nog onbekende reden in de berm terechtgekomen en tegen een boom tot stilstand gekomen. De bestuurster (met onbekend letsel) en haar 36-jarige passagier (met hoofdletsel) ook uit Almere zijn door GGD-ambulances overgebracht naar het Flevoziekenhuis. De auto is door een bergingsbedrijf afgesleept.

ALMERE De politie kreeg zaterdagavond een melding van een aanrijding met gewonden bij de kruising Koppeldreef met het Spoorbaanpad. Een 18-jarige bromfietser (vrouw) uit Almere naderde de kruising en botste met een auto van een 40-jarige vrouw uit Almere die over de Koppeldreef reed. De 18-jarige en haar 18-jarige passagier uit Almere vielen en raakten gewond. Ze zijn per GGD-ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De 18-jarige was niet in het bezit van een bromfietscertificaat en ze verklaarde dat haar remmen niet werkten. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. De bromfiets is overgebracht naar het politiebureau.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...