Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Flevoland

Datum nieuwsfeit: 18-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Flevoland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Flevoland: gehele regio 18-11-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 06-51401952

Aanhoudingen
EMMELOORD Gezien de grote hoeveelheid autovernielingen in het weekeind, besteedde de politie weer extra aandacht hieraan. Zaterdagnacht kreeg de politie een melding van een oplettende inwoner dat jongeren in de Duizendknoopstraat autospiegels aan het vernielen waren. De politie kamde meteen de omgeving uit en kwam een groep op de Europalaan tegen. De agenten zagen één van de jongens tegen een autospiegel trappen. Vier jongens (tussen 15 en 18 jaar, allen uit Emmeloord), zijn aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor zijn de jongens heengezonden. De zaak wordt verder onderzocht.

LELYSTAD Naar aanleiding van een aantal straatroven in het Woldpark stelde de politie een onderzoek in. Zo werd de omgeving uitgekamd en werden getuigen gehoord. Dankzij het onderzoek wist de politie zondagochtend twee verdachten aan te houden. Het gaat om een 17-jarige Lelystedeling en een 13-jarige Lelystedeling. Beiden zijn in verzekering gesteld. Verder nam de politie een nepvuurwapen en messen van de twee verdachten in beslag. Voor de slachtoffers van de straatroven is Buro Slachtofferhulp ingeschakeld.

EMMELOORD Een oplettende burger hield zaterdagochtend op de Lange Nering een 25-jarige vrouw uit Emmeloord aan. Hij zag hoe de verdachte kratten met lege flessen uit een berging van een horecagelegenheid probeerde weg te halen. De politie nam de verdachte van de oplettende inwoner van Emmeloord over en bracht deze voor nader verhoor naar het politiebureau. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

ALMERE Een surveillerende agent hoorden zaterdagnacht harde knallen vanuit de Schrijverstraat komen. De agent zag een jongen tegen een reclamezuil trappen. Daarbij stonden nog twee andere jongens. Hij zag dat de jongens toen tegen ramen van een gebouw begonnen te trappen. De agent kreeg assistentie van andere agenten en ze hielden één van de drie aan. De twee andere gingen er met de fiets vandoor, maar konden ook aangehouden worden. De drie (twee van 17 jaar en één van 18 jaar, allen uit Almere) werden voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Ze zijn met een bekeuring voor baldadigheid heengezonden.

ALMERE Getuigen zagen hoe drie jongeren zaterdagavond tegen de ruiten van een horecagelegenheid op de Strandweg sloegen. Een oplettende getuige hield een van de jongeren aan. Toen de politie ter plaatse was, kwamen de twee andere jongeren aangelopen. Zij zijn ook aangehouden. De drie verdachten (18, en twee van 16 jaar, allen uit Almere) zijn voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Weed
ALMERE Surveillerende agenten zagen zaterdagavond op een parkeerplaats bij de Bongerdstraat twee jongens zich verdacht gedragen. De agenten spraken de jongens aan. Een van de jongens verklaarde net weed gekocht te hebben bij een automobilist. De agenten doorzochten in het kader van de Opiumwet de auto en vonden meer dan tien zakken weed. De weed en de auto zijn in beslag genomen. De twee inzittenden van de auto zijn aangehouden. Alle verdachten (27, 17, 28 en 16 jaar uit Almere) zijn voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

EMMELOORD Surveillerende agenten zagen zaterdagavond op de Lange Nering twee jongens zich verdacht gedragen. Toen ze de jongens (beiden 16 jaar uit Lemmer) aanspraken, zagen de agenten dat de twee zakjes weed hadden. De agenten namen de zakjes in beslag (om later vernietigd te worden). Gezien de geringe hoeveelheid zijn ze met een waarschuwing weggestuurd.

Bedreiging
LELYSTAD Twee bekenden van elkaar, een 31-jarige en een 26-jarige Lelystedeling, kregen zaterdagavond in de buurt van het Lelyhof ruzie met elkaar. Daarbij is de 31-jarige man bedreigd met iets dat op een vuurwapen leek. De verdachte die later naar het politiebureau kwam, is daar aangehouden. Hij is voor nader verhoor ingesloten. De politie stelt het op prijs als getuigen van dit voorval die zich nog niet gemeld hebben, zich alsnog op het politiebureau aan het Zuiderwagenplein 1 melden.

Verkeer
RUTTEN E.O. De politie controleerde met de video-auto zaterdag onder andere op de A6 weggebruikers. Bij de afslag Lemmer zagen de agenten een automobilist met een hoge snelheid rijden. Na meetcorrectie reed de man 129 km/u waar slechts 60 km/u toegestaan is. Tegen de 37-jarige automobilist uit Sint Nicolaas wiens rijbewijs ingevorderd is, wordt proces-verbaal opgemaakt. Verder hielden de agenten een 56-jarige bestuurder uit Beverwijk aan voor het te snel rijden; hij reed op de A6 met een snelheid van 186 km/u (na meetcorrectie). Zijn rijbewijs is ingevorderd, maar omdat de bestuurder zijn rijbewijs niet bij zich had, is zijn auto in beslag genomen. Ook tegen deze verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Chemisch afval
ALMERE Zaterdagmiddag kreeg de politie een melding van de gemeente dat er vaten met chemisch afval op een parkerplaats aan de Pampusweg/Zilverstrandweg stonden. Ter plaatse zagen de agenten tientallen vaten en ze roken een sterke ammoniaklucht. De politie stelde een onderzoek ter plaatse in. De plek is afgezet (om gereinigd te worden) en de vaten zullen afgevoerd worden. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Alcohol
URK Surveillerende agenten zagen zaterdagnacht een automobilist zonder richting aan te geven afslaan. Toen de agenten de automobilist op de Damlaan stil lieten staan om deze hierop aan te spreken, vermoedden ze dat de bestuurder, een 24-jarige Urker, alcohol gedronken had. Hij is daarvoor aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het resultaat van zijn ademanalyse was 290 ug/l. Hij is met een bekeuring heengezonden.

ALMERE De politie kreeg een melding dat een bestuurder met alcohol op, op de Tussenring reed. Op de A27 hielden de agenten de automobilist staande. Omdat zij vermoedden dat hij alcohol gedronken had, is hij aangehouden en op het bureau blies de verdachte 795 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij is met een rijverbod van 9 uur heengezonden.

Aanrijdingen
ALMERE Op de Buitenhoutsedreef vond zaterdagmiddag een aanrijding plaats. De 34-jarige bestuurster van een bestelauto (uit Almere) reed over de dreef in de richting van de Lage Vaart. Ze is door nog onbekende reden in de berm terechtgekomen en tegen een boom tot stilstand gekomen. De bestuurster (met onbekend letsel) en haar 36-jarige passagier (met hoofdletsel) ook uit Almere zijn door GGD-ambulances overgebracht naar het Flevoziekenhuis. De auto is door een bergingsbedrijf afgesleept.

ALMERE De politie kreeg zaterdagavond een melding van een aanrijding met gewonden bij de kruising Koppeldreef met het Spoorbaanpad. Een 18-jarige bromfietser (vrouw) uit Almere naderde de kruising en botste met een auto van een 40-jarige vrouw uit Almere die over de Koppeldreef reed. De 18-jarige en haar 18-jarige passagier uit Almere vielen en raakten gewond. Ze zijn per GGD-ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De 18-jarige was niet in het bezit van een bromfietscertificaat en ze verklaarde dat haar remmen niet werkten. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. De bromfiets is overgebracht naar het politiebureau.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie