Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Mac-Beurs Mac Limburg voor Macintoshgebruikers

Datum nieuwsfeit: 18-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Mac-Beurs MacLimburg

Zondag 18 november is het zover, eindelijk een beurs voor en van Macintosh-gebruikers in België. De Apple User Group MacLimburg nodigt elke Macintosh-gebruiker in Belgie en Nederland uit! Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Een Mac via uw PC-privé project?
PC-privé projecten zijn tegenwoordig heel gewoon. Meestal gaat het om een aankoopbedrag van fl. 5000. Dit bedrag wordt vervolgens in maandelijkse termijnen ingehouden op het bruto salaris, of het wordt ingehouden op bijzondere uitkeringen zoals de vergoeding ziektekosten, de eindejaars uitkering of het vakantiegeld.
Klokhuis zou graag weten hoe uw ervaring als Mac-gebruiker met PC-privé projecten is: bent u vrij in uw keuze, of mag u alleen een Windows-machine kopen.
Werkgevers in het onderwijs laten het personeel veelal vrij in de keuze. De Provincie Zuid-Holland daarentegen verpicht zijn werknemers tot de aanschaf van een bepaald merk Windows-machine (momenteel ver in de rode cijfers geraakt). Zelfs de personeelsleden van de 'Afdeling Vormgeving' die op hun werkplek met Macintoshes werken kunnen via dit Provinciaal PC-privé project alleen een Windows-machine aanschaffen... Graag ontvangen we uw ervaring met PC-privé projecten.

Apple presenteert iPod
Apple presenteerde 23 oktober jl. iPod, een MP3-speler met ruimte voor 1000 liedjes (van gemiddeld 4 minuten) op een harde schijf van 5 GB en een batterij die pas na 10 uur gebruik opgeladen hoeft te worden. De iPod is via FireWire aan te sluiten op de Mac. Bovendien kun je op de iPod ook data opslaan. iPod is vanaf 10 november leverbaar en gaat in de VS $ 399 kosten. Nederlandse prijs is nog niet bekend. Zie voor meer info de site van Apple. Vraagje: welke markt denkt Apple met een MP3-speler van een kleine duizend gulden te bereiken...

Netscape 4.78
Hoewel er al een Netscape 6.1 is, wordt ook de "oude" lijn voortgezet met Netscape versie 4.78, die hier te downloaden is.

iTunes 2.0
Samen met iPod kondigde Apple iTunes 2 aan. iTunes 2 heeft drie belangrijke functies die boven aan het verlanglijstje stonden van de iTunes-gebruikers: de mogelijkheid om MP3-cd's te branden, een equalizer en cross-fading.

Financiële resultaten Apple
Over het vierde kwartaal heeft Apple een netto winst behaald van $ 66 miljoen, een jaar geleden was dit nog $ 170 miljoen. De omzet bedroeg $1,45 miljard, 22% lager dan het vierde kwartaal vorig jaar. De marges stegen van 25% vorig jaar tot 30,1% dit jaar. 41% van de omzet werd buiten de V.S. behaald. Dit kwartaal verkocht Apple 850.000 Macs.
In het licht van de huidige financiële malaise mag Apple tevreden zijn met dit resultaat.

Snellere iBook en PowerBooG4
Naast de positieve financiële resulaten was het grote Apple nieuws de verbeterde iBook en G4 PowerBook, met snellere processoren en een hogere bussnelheid. De PowerBook G4 heeft ook een snellere grafische kaart met daardoor betere DVD-mogelijkheden. Bovendien zijn de iBook en PowerBook G4 uitgerust met grotere harde schijven en verbeterde ethernetmogelijkheden.

Apple en Dixons
Sinds medio september verkoopt Dixons Apple's. Deze Mac's sluiten aan bij de randapparatuur zoals digitale camera's en videorecorders enz. die Dixons al verkoopt.
In de grotere winkels zullen ook G4's en PowerBooks worden verkocht. Het personeel van Dixon heeft bij Apple een training ontvangen om zich in te werken in de Macintosh-producten.

Nieuwe dual G4 verkrijgbaar
Apple is gestart met de levering van de supersnelle Power Mac G4-computer met twee 800-MHz PowerPC G4-processors met Velocity Engine. De Power Mac G4 met twee 800-MHz processors is uitgerust met een SuperDrive, een gecombineerde cd-rw/dvd-r-speler waarmee dvd-schijven kunnen worden gebrand die geschikt zijn voor standaard-dvd-spelers.

Mac OS 9.2.1
Deze update is inmiddels te downloaden van de site van Apple. Zoals bijv. de Int/English version en de NL-versie. Ook andere talen zijn uiteraard beschikbaar.

Cube is collectors item
Wegens tegenvallende verkopen is Apple -voorlopig- gestopt met de productie van de Cube. Bezit u zo'n prachtig apparaat, dan hebt u niet alleen een schitterende computer, maar ook een collectors item!

De smoelenpagina
Hier vindt u foto's van alle Klokhuismedewerkers.

De volgende Appledagen
De komende Appledagen vinden plaats op 1 december 2001 en 23 maart, 15 juni, 28 september en 7 december 2002.

AppleDag impressies


© Stichting Klokhuis 2001

Postbus 4022, 3130 KA Vlaardingen, tel: 015 262 00 59

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie