Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Protestfietstocht tegen oorlog naar vliegbasis Soesterberg

Datum nieuwsfeit: 18-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


AKTIEOPROEP Protestfietstocht tegen de oorlog naar vliegbasis Soesterberg OP ZONDAG 18 NOVEMBER 2001

* Verzamelen om 12.30u op het Domplein te Utrecht.
* Neem je fiets mee!

* Neem stoepkrijt en bolletjes wol (oid) mee.
* We gaan naar de hoofdpoort voor een ludiek protest aldaar.
* Daarna vervolgen we onze weg om de vliegbasis heen.
* Daarna fietsen we terug naar Utrecht (Domplein).
* Organisatie: Onkruit Vergaat Niet!

* De aktie is geweldloos
Het Nederlandse leger is al aktief betrokken bij de oorlog in Afghanistan, oa. door Amerikaanse militairen op andere plekken af te lossen zodat die weer naar Afghanistan kunnen gaan. En door luchtfoto's te maken van Afghanistan onder het mom van 'humanitaire hulp'. Wie kan kontroleren dat ze daar alleen maar voor gaan...
VLIEGBASIS SOESTERBERG is een belangrijke doorvoerhaven, daar waar het gaat om oorlogsvoering in het algemeen. Zij hebben een belangrijke logistieke taak. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat deze basis door de Amerikanen wordt gebruikt om bij te tanken. Of dit zo is weten we niet met zekerheid, want Soesterberg loopt daar niet bepaald mee te koop. Uiteraard is deze vliegbasis als militair object ook symbolisch om er een vredesprotest te houden. DE FIETSTOCHT is bedoeld als protest tegen de oorlog in Afghanistan en de steun die Nederland daaraan geeft. Het is een laagdrempelig protest waar iedereen makkelijk aan mee kan doen. Van Domplein naar hoofdpoort van de vliegbasis is ongeveer een uur fietsen, in rustig tempo.
Bij de hoofdpoort wordt een fietspauze ingelast, waarin men zich kan uitleven op stoepkrijt en wol voor de ingang. Men kan er bv een groot vredesweb maken. Er is ruimte voor diverse ludieke vormen van protest. WEES CREATIEF!
Daarna zal de toch in langzaam tempo langs de basis trekken, waar her en der nog een poster geplakt kan worden of teksten kunnen worden gekrijt, om vervolgens weer terug te fietsen naar het Domplein.
Het is de bedoeling dat de tocht weer voor het donker terug is, maar houd rekening met onverwacht oponthoud (onverziene omstandigheden, lekke band, etc.).
Tijdschema onder voorbehoud:

* 12.45u - 13.00u (uiterlijk!!) VERTREK

* 14.00u AANKOMST HOOFDPOORT

* 15.15u RONDE OM BASIS

* 16.OOu TERUG NAAR UTRECHT

* 16.45u AANKOMST DOMPLEIN
Houd er rekening mee dat dit iets kan uitlopen. Houd ook rekening met onvoorspelbare weergoden! INFORMATIE BIJ ONKRUIT VERGAAT NIET! 06-23555247


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie