Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CBS publiceert boek over samenleven

Datum nieuwsfeit: 19-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Centraal Bureau voor de Statistiek
Zoek soortgelijke berichten
Centraal Bureau voor de Statistiek

CBS

CBS:Samenleven. Nieuwe feiten over relaties en gezinnen

Het CBS brengt in samenwerking met de Nederlandse Gezinsraad (NGR) op 19 november het boek Samenleven. Nieuwe feiten over relaties en gezinnen uit. Een boek over samenwonen, trouwen, kinderen krijgen, scheiden en alleenstaan. Wat is de stand van zaken, welke trends kunnen we waarnemen en wat kunnen we verwachten voor de toekomst? Ter gelegenheid van het verschijnen van het boek organiseren CBS en NGR op 19 november een congres in het CBS-gebouw te Voorburg.

Het CBS en de NGR nodigen u uit om het congres bij te wonen. Het programma vindt u op de volgende pagina.
Het programma gaat in op de belangrijkste resultaten uit het boek en plaatst ze in de historische en internationale context. Een aparte plaats is ingeruimd voor een bespreking van de betekenis van de huidige bevolkingsontwikkelingen voor de toekomst. Centraal staat daarbij de vraag of deze ontwikkelingen slechts leiden tot variaties op hetzelfde thema, dan wel tot een wezenlijk anders ingerichte samenleving. De conclusies en toekomstvisies zullen de deelnemers aan het politieke Forum ongetwijfeld tot een levendige discussie aanzetten.

Indien u het congres wilt bijwonen, wordt u vriendelijk verzocht het bijgaand antwoordformulier zo spoedig mogelijk, maar vóór woensdag 14 november te retourneren per fax, post of e-mail.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie