Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nutreco stelt winstverwachting neerwaarts bij

Datum nieuwsfeit: 19-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Nutreco NV
Zoek soortgelijke berichten
Nutreco NV

Boxmeer, 19 november 2001
NUTRECO STELT WINSTVERWACHTING NEERWAARTS BIJ ALS GEVOLG VAN HUIDIGE ZEER LAGE ZALMPRIJZEN

Als gevolg van de huidige zeer lage zalmprijzen verwacht Nutreco dat de nettowinst voor het jaar 2001 gelijk zal zijn aan de nettowinst van EUR 90,9 miljoen over het jaar 2000. Dit betekent dat de verwachte winstgroei per aandeel voor goodwillafschrijving slechts gering zal zijn ten opzichte van EUR 2,96 in 2000. Eerder verwachtte Nutreco een stijging van de winst per aandeel voor goodwill afschrijving van 20% te realiseren.

Ondanks het feit dat in alle belangrijke markten de vraag naar zalm en zalmproducten sterk blijft toenemen zijn de zalmprijzen, met name in het begin van het vierde kwartaal, verder onder druk komen te staan. Dit wordt veroorzaakt door een uitzonderlijke sterke toename van aanvoer van zalm uit Chili. Als gevolg hiervan zullen de resultaten van Nutreco Aquaculture in het belangrijke vierde kwartaal achterblijven bij de verwachting. Traditioneel behaalt Nutreco tweederde van haar winst in de tweede helft van het boekjaar. De resultaten van Nutreco Agriculture laten wel een sterke stijging zien, maar onvoldoende om de daling bij Aquaculture te compenseren.
* * * * *
Nutreco Holding N.V.
Nutreco Holding N.V. is een internationale onderneming, met toonaangevende posities in de markten van hoogwaardige voeding voor vee en vis en van viskweek. De grootste activiteiten van de groep bestaan uit de productie van mengvoer voor varkens, pluimvee, rundvee en voer voor zalm en forel en het kweken, verwerken en vermarkten van hoogkwalitatieve zalmproducten. Andere activiteiten van Nutreco zijn de productie van premixen en speciaalvoer, de verwerking van pluimvee en varkens en de fokkerij van varkens- en pluimveerassen. Deze activiteiten zijn onderverdeeld in Nutreco Aquaculture en Nutreco Agriculture. Binnen vijf Business Groups opereren achtien Business Units, met meer dan 90 productie- en verwerkingsfabrieken in 20 landen met in totaal 13.000 medewerkers. Sinds haar beursnotering in juni 1997 heeft Nutreco acquisities afgerond in Nederland, Spanje, Duitsland, Canada, Polen, Chili, Portugal, Frankrijk, Schotland, België, Hongarije, Noorwegen, Australië en de Verenigde Staten. In 2000 bedroeg de omzet van Nutreco EUR 3.126 miljoen. Nutreco is genoteerd aan het officiële segment van Euronext in Amsterdam. .

* * * * *
Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met: Nutreco Holding N.V.,
Jurgen Pullens,
Investor Relations,
telefoon: +31 485 589684

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie