Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Friesland: ramen vernield in Drachten

Datum nieuwsfeit: 19-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 19-11-2001
Politieberichten van 18/11 (13.00 uur) tot 19/11 (07.00 uur)

Drachten; ramen vernield
Zondagochtend omstreeks 06.00 uur werden twee ruiten van de toegangsdeuren van een school, die gevestigd is aan de Torenstraat, vernield. Aangifte is gedaan door een 56-jarige inwoner van Drachten. De schade bedraagt circa 500 gulden.

Leeuwarden: inbraak auto
In de loop van zondagochtend is ingebroken in een auto die stond geparkeerd aan de Dennenstraat. Men kwam binnen door het rechterzijruit in te slaan. Ontvreemd werden een radio-cdspeler en een bankpasje. Aangifte is gedaan door een 40-jarige inwoner van Appelscha.

Wergea: vernielingen
In de nacht van zaterdag op zondag zijn vernielingen gepleegd aan een pand in de Kerkstraat. Twee ramen zijn vernield. Aangifte is gedaan door een 69-jarige inwoner van Wergea.

Earnewald: diefstal vaartuig
Tussen 15 augustus en 18 november werd een vaartuig ontvreemd aan de Koaidyk. De boot had met een ketting en een slot aan de wal vastgelegen. Naast het vaartuig (een Onedin 650) werd tevens een Tomos 18 pk-buitenboordmotor ontvreemd. De schade bedraagt circa 12.000 gulden. Aangifte is gedaan door een 37-jarige inwoonster van Leeuwarden. De naam van het bootje is Stern.

Drachten: diefstal uit auto
Tussen zaterdag en zondag is ingebroken in een auto die stond geparkeerd aan de Lijsterstraat. Ontvreemd werd een radio-cdspeler. Het raam aan de passagierszijde was ingeslagen. Aangifte is gedaan door een 24-jarige inwoonster van Drachten.

Drachten: diefstal uit auto
Tussen zaterdag en zondag is ingebroken in een auto die stond geparkeerd aan de Tjaarda. Ontvreemd werd een radio-cdspeler en 10 cds. Het raam in de deur aan de passagierszijde was ingeslagen. De schade bedraagt enkele duizenden guldens. Aangifte is gedaan door een 25-jarige inwoonster van Drachten.

Kootstertille: aanrijding met drank
Zondag omstreeks 17.00 uur reed een 34-jarige automobilist uit Kootstertille over de Alde Dyk in de richting van de Koaten. Rechts van de weg fietsen twee fietsers. Op de bagagedrager van de voorste fiets zat een 15-jarige inwoonster van Kootstertille, met haar benen gekeerd naar de rijbaan. Gezien werd dat de bestuurder naar de linkerkant van de weg reed, recht op de fietsers af. Deze trachtten een aanrijding te voorkomen. Zowel de fietser als de passagier werden geraakt. Na de aanrijding ging de bestuurder van de auto er vandoor. Hoewel een ambulance ter plaatse kwam, bleken de verwondingen mee te vallen. Het slachtoffer is naar huis gebracht. Even later kon in Harkema de 34-jarige inwoner van Kootsertille worden aangehouden. Hij bekende de aanrijding. Tevens bleek dat hij had gedronken. Hij blies 1155 ug/l, goed voor een rijverbod van 15 uur. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd.

Marrum: aanrijding met letsel
Zondag omstreeks 18.00 uur vond een aanrijding plaats op het fietspad en de rijbaan van de Ljouewerterdyk. Een 46-jarige bromfietser uit Marrum reed over het fietspad, komende uit de richting van Hallum. Voor hem liep een 61-jarige vrouw uit Marrum. De bromfietser schepte de vrouw van achteren. Beiden kwamen ten val. De bromfiets vloog hierbij door de lucht en kwam op de rijbaan terecht, vlak voor de auto van een 46-jarige inwoner van Hegebeintum. Deze schoof de bromfiets voor zich uit en kwam even verder tot stilstand. De voetgangster liep een gecompliceerde beenbreuk op en werd overgebracht naar het MCL-zuid te Leeuwarden. De bromfiets was total loss, de auto had geringe schade.

Bolsward: aanrijding met letsel
Zondag omstreeks 19.15 uur fietste een 65-jarige inwoonster van Bolsward over de Bauke de Vriesstraat. Zij wordt aangereden door een 27-jarige fietser uit Bolsward, die, van rechts komend, de bocht afsnijdt en pardoes tegen de voorkant van de fiets van de vrouw aanrijdt. Beiden komen ten val. De vrouw liep een hoofdwond en heupletsel en is naar de EHBO overgebracht. De man blies in het ziekenhuis 825 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 10 uur.

Leeuwarden: eenvoudige mishandeling, tevens drank op Zondag omstreeks 19.00 uur ging de politie naar een melding in een woning aan de Vletstraat. Aldaar zou een 43-jarige inwoner van Wijtgaard een vrouw hebben mishandeld. Ter plaatse gekomen wilde de man, ondanks een stopteken, er in zijn auto vandoor gaan. Hierop werd de achtervolging ingezet. Even later werd de man in de bosjes aangehouden. De man bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 475 ug/l, goed voor een rijverbod van vier uur.

Harlingen: rijden met drank op, rijbewijs ingevorderd Zondag omstreeks 20.30 uur werd een 31-jarige automobilist uit Harlingen gecontroleerd op de Heiligweg. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 945 ug/l, goed voor een rijverbod van 12 uur. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Veenwouden: aanrijding met drank op
Zondag omstreeks 23.30 uur werd een auto op De Zwette aangetroffen, die van de weg was geraakt en met de voorzijde boven een slootje hing. De bestuurder, een 43-jarige inwoner van Zwaagwesteinde, weigerde tot driemaal toe de ademanalyse. De man had zijn rijbewijs niet bij zich. De man krijgt zijn auto retour indien hij zijn rijbewijs inlevert.

De Blesse: aanrijding
Zondag omstreeks 21.50 uur reed een 39-jarige automobilist uit Wolvega over de Steenwijkerweg Hfd Rijbaan. Door onbekende oorzaak raakt hij het trottoir. De auto wordt onbestuurbaar en rijdt naar de linkerrijbaan. De auto botst daar tegen een stoeprand, botst tegen een boom, nog een boom, een geparkeerd voertuig en een sierhekwerk voor een woning. Hier komt de auto tot stilstand. Het geparkeerde voertuig komt circa 50 tot 60 meter verderop tot stilstand, tegen de gevel van een woning. Beide voertuigen raken volledig vernield. De auto van de inwoner van Wolvega raakt in brand, maar is geblust door een omwonende. De bestuurder en zijn twee inzittenden liepen slechts zeer licht letsel op.

Wolvega: vier verdachten aangehouden
Maandag omstreeks 01.20 uur kreeg de politie een melding van vernielingen aan de Hoofdweg. Op de Eikenlaan was een vijftal spiegels vernield, er was een brievenbus vernield, een verkeersbord bij Om den noort was vernield en omgedraaid en tevens was een pop uit een ooievaar op de rijbaan gegooid. Voor de vernielingen werden vier verdachten aangehouden: allen uit Oldeholtpade, respectievelijk 26, 27, 22 en 23 jaar.

Leeuwarden: drie aanhoudingen
Zondag omstreeks 00.25 uur kreeg de politie een melding dat fietsen werden gestolen in de buurt van het station. Hierop konden drie mannen worden aangehouden. Het betreft een 21-jarige en twee 20-jarige inwoners avn Leeuwarden.

Waldwei: vrachtwagen in de sloot
Maandag omstreeks 04.00 uur raakte een vrachtwagen, komend vanuit de richting Leeuwarden, net na de Fonejachtbrug, in de sloot. De vrachtwagen zit vol met groente. Tussen de spitsen zal getracht worden de inhoud uit de vrachtwagen te halen. Dus na 09.00 uur en voor circa 16.00 uur. De Waldwei zal tussen die tijdstippen zijn afgesloten.

Bureau Communicatie: 058 8808272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...