Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Friesland: ramen vernield in Drachten

Datum nieuwsfeit: 19-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 19-11-2001
Politieberichten van 18/11 (13.00 uur) tot 19/11 (07.00 uur)

Drachten; ramen vernield
Zondagochtend omstreeks 06.00 uur werden twee ruiten van de toegangsdeuren van een school, die gevestigd is aan de Torenstraat, vernield. Aangifte is gedaan door een 56-jarige inwoner van Drachten. De schade bedraagt circa 500 gulden.

Leeuwarden: inbraak auto
In de loop van zondagochtend is ingebroken in een auto die stond geparkeerd aan de Dennenstraat. Men kwam binnen door het rechterzijruit in te slaan. Ontvreemd werden een radio-cdspeler en een bankpasje. Aangifte is gedaan door een 40-jarige inwoner van Appelscha.

Wergea: vernielingen
In de nacht van zaterdag op zondag zijn vernielingen gepleegd aan een pand in de Kerkstraat. Twee ramen zijn vernield. Aangifte is gedaan door een 69-jarige inwoner van Wergea.

Earnewald: diefstal vaartuig
Tussen 15 augustus en 18 november werd een vaartuig ontvreemd aan de Koaidyk. De boot had met een ketting en een slot aan de wal vastgelegen. Naast het vaartuig (een Onedin 650) werd tevens een Tomos 18 pk-buitenboordmotor ontvreemd. De schade bedraagt circa 12.000 gulden. Aangifte is gedaan door een 37-jarige inwoonster van Leeuwarden. De naam van het bootje is Stern.

Drachten: diefstal uit auto
Tussen zaterdag en zondag is ingebroken in een auto die stond geparkeerd aan de Lijsterstraat. Ontvreemd werd een radio-cdspeler. Het raam aan de passagierszijde was ingeslagen. Aangifte is gedaan door een 24-jarige inwoonster van Drachten.

Drachten: diefstal uit auto
Tussen zaterdag en zondag is ingebroken in een auto die stond geparkeerd aan de Tjaarda. Ontvreemd werd een radio-cdspeler en 10 cds. Het raam in de deur aan de passagierszijde was ingeslagen. De schade bedraagt enkele duizenden guldens. Aangifte is gedaan door een 25-jarige inwoonster van Drachten.

Kootstertille: aanrijding met drank
Zondag omstreeks 17.00 uur reed een 34-jarige automobilist uit Kootstertille over de Alde Dyk in de richting van de Koaten. Rechts van de weg fietsen twee fietsers. Op de bagagedrager van de voorste fiets zat een 15-jarige inwoonster van Kootstertille, met haar benen gekeerd naar de rijbaan. Gezien werd dat de bestuurder naar de linkerkant van de weg reed, recht op de fietsers af. Deze trachtten een aanrijding te voorkomen. Zowel de fietser als de passagier werden geraakt. Na de aanrijding ging de bestuurder van de auto er vandoor. Hoewel een ambulance ter plaatse kwam, bleken de verwondingen mee te vallen. Het slachtoffer is naar huis gebracht. Even later kon in Harkema de 34-jarige inwoner van Kootsertille worden aangehouden. Hij bekende de aanrijding. Tevens bleek dat hij had gedronken. Hij blies 1155 ug/l, goed voor een rijverbod van 15 uur. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd.

Marrum: aanrijding met letsel
Zondag omstreeks 18.00 uur vond een aanrijding plaats op het fietspad en de rijbaan van de Ljouewerterdyk. Een 46-jarige bromfietser uit Marrum reed over het fietspad, komende uit de richting van Hallum. Voor hem liep een 61-jarige vrouw uit Marrum. De bromfietser schepte de vrouw van achteren. Beiden kwamen ten val. De bromfiets vloog hierbij door de lucht en kwam op de rijbaan terecht, vlak voor de auto van een 46-jarige inwoner van Hegebeintum. Deze schoof de bromfiets voor zich uit en kwam even verder tot stilstand. De voetgangster liep een gecompliceerde beenbreuk op en werd overgebracht naar het MCL-zuid te Leeuwarden. De bromfiets was total loss, de auto had geringe schade.

Bolsward: aanrijding met letsel
Zondag omstreeks 19.15 uur fietste een 65-jarige inwoonster van Bolsward over de Bauke de Vriesstraat. Zij wordt aangereden door een 27-jarige fietser uit Bolsward, die, van rechts komend, de bocht afsnijdt en pardoes tegen de voorkant van de fiets van de vrouw aanrijdt. Beiden komen ten val. De vrouw liep een hoofdwond en heupletsel en is naar de EHBO overgebracht. De man blies in het ziekenhuis 825 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 10 uur.

Leeuwarden: eenvoudige mishandeling, tevens drank op Zondag omstreeks 19.00 uur ging de politie naar een melding in een woning aan de Vletstraat. Aldaar zou een 43-jarige inwoner van Wijtgaard een vrouw hebben mishandeld. Ter plaatse gekomen wilde de man, ondanks een stopteken, er in zijn auto vandoor gaan. Hierop werd de achtervolging ingezet. Even later werd de man in de bosjes aangehouden. De man bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 475 ug/l, goed voor een rijverbod van vier uur.

Harlingen: rijden met drank op, rijbewijs ingevorderd Zondag omstreeks 20.30 uur werd een 31-jarige automobilist uit Harlingen gecontroleerd op de Heiligweg. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 945 ug/l, goed voor een rijverbod van 12 uur. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Veenwouden: aanrijding met drank op
Zondag omstreeks 23.30 uur werd een auto op De Zwette aangetroffen, die van de weg was geraakt en met de voorzijde boven een slootje hing. De bestuurder, een 43-jarige inwoner van Zwaagwesteinde, weigerde tot driemaal toe de ademanalyse. De man had zijn rijbewijs niet bij zich. De man krijgt zijn auto retour indien hij zijn rijbewijs inlevert.

De Blesse: aanrijding
Zondag omstreeks 21.50 uur reed een 39-jarige automobilist uit Wolvega over de Steenwijkerweg Hfd Rijbaan. Door onbekende oorzaak raakt hij het trottoir. De auto wordt onbestuurbaar en rijdt naar de linkerrijbaan. De auto botst daar tegen een stoeprand, botst tegen een boom, nog een boom, een geparkeerd voertuig en een sierhekwerk voor een woning. Hier komt de auto tot stilstand. Het geparkeerde voertuig komt circa 50 tot 60 meter verderop tot stilstand, tegen de gevel van een woning. Beide voertuigen raken volledig vernield. De auto van de inwoner van Wolvega raakt in brand, maar is geblust door een omwonende. De bestuurder en zijn twee inzittenden liepen slechts zeer licht letsel op.

Wolvega: vier verdachten aangehouden
Maandag omstreeks 01.20 uur kreeg de politie een melding van vernielingen aan de Hoofdweg. Op de Eikenlaan was een vijftal spiegels vernield, er was een brievenbus vernield, een verkeersbord bij Om den noort was vernield en omgedraaid en tevens was een pop uit een ooievaar op de rijbaan gegooid. Voor de vernielingen werden vier verdachten aangehouden: allen uit Oldeholtpade, respectievelijk 26, 27, 22 en 23 jaar.

Leeuwarden: drie aanhoudingen
Zondag omstreeks 00.25 uur kreeg de politie een melding dat fietsen werden gestolen in de buurt van het station. Hierop konden drie mannen worden aangehouden. Het betreft een 21-jarige en twee 20-jarige inwoners avn Leeuwarden.

Waldwei: vrachtwagen in de sloot
Maandag omstreeks 04.00 uur raakte een vrachtwagen, komend vanuit de richting Leeuwarden, net na de Fonejachtbrug, in de sloot. De vrachtwagen zit vol met groente. Tussen de spitsen zal getracht worden de inhoud uit de vrachtwagen te halen. Dus na 09.00 uur en voor circa 16.00 uur. De Waldwei zal tussen die tijdstippen zijn afgesloten.

Bureau Communicatie: 058 8808272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie