Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Alcoa schrapt 670 van de 1700 banen

Datum nieuwsfeit: 19-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Metaal en electro is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

19-11-2001

Alcoa schrapt 670 van de 1.700 banen

Het aluminiumconcern Alcoa wil in Nederland 670 van de ruim 1.700 banen schrappen. De grootste klappen vallen in Harderwijk (290 ontslagen, een halvering van Reynolds) en in Drunen 300 van de 850 banen). Volgens het bedrijf is dit nodig vanwege overcapaciteit op de aluminiummarkt en het achterblijven van orders. Daarnaast wil Alcoa het rendement verhogen. Een aantal vestigingen in Nederland voldoet niet aan de eis of draait verlies.

CNV Metaal en elektro is geschokt door de omvang van de reorganisatie, zeker voor wat de vestiging in Harderwijk betreft. Daar is begin dit jaar een reorganisatie doorgevoerd die al circa honderd banen heeft gekost. Bovendien wordt Nederland ten opzichte van de rest van Europa onevenredig zwaar getroffen. De totale reorganisatie betreft 1.100 banen.
De bond wil zo spoedig mogelijk verder overleg over een sociaal plan. Uitgangspunt hierbij moet zijn dat werknemers naar ander werk worden bemiddeld. Ook wil de bond bezien of het aantal te schrappen banen kan worden verminderd.
De werknemers van Alcoa in alle vestigingen (Harderwijk, Drunen, Zwijndrecht, Geldermalsen en Giessen) zijn vanmiddag om 14.00 uur op de hoogte gesteld van de reorganisatie.

Houten, maandag 19 november 2001

Nadere inlichtingen:

Jan Immerzeel (persvoorlichting)
030 - 6 348 241 (kantoor)
Peter de Jong (bestuurder CNV Metaal en elektro Gelderland) of Henk van Beers (bestuurder CNV Metaal en elektro Noord-Brabant) 076 - 572 46 70

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie