Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Limburg-Zuid: district Heerlen

Datum nieuwsfeit: 19-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 19-11-2001 Politieberichten district Heerlen (RKey; 12.30 u) Maandag, 19 november 2001

District Heerlen

Heerlen; gestolen
Afgelopen zondagmiddag kreeg de politie een melding van een beroving in een cosmetische bedrijf/studio aan de Geleenstraat in Heerlen. Een aantal mannen kwamen die zondagmiddag omstreeks 14.20 uur het pand binnen waarvan er een in gesprek ging met het aanwezige personeelslid. Vermoedelijk omdat het personeelslid daardoor werd afgeleid, maakten de andere mannen van de gelegenheid gebruik en zagen kans in een andere ruimte een beurs met geld te stelen. Met de buit liepen de mannen naar buiten en gingen er vandoor. Een in het pand aanwezige klant is hen nog achterna gelopen doch staakte de achtervolging toen de mannen zich dreigend tegen hem opstelde. De gewaarschuwde politie die een nader onderzoek instelde zag even later op de Welterlaan een drietal personen lopen die voldeden aan de opgegeven signalementen. De drie verdachten, drie mannen (20/21/22) uit Heerlen werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De buit is nog niet terecht. De politie stelt een nader onderzoek in naar de betrokkenheid van de verdachten bij deze beroving.

Heerlen; vals geld
Afgelopen zaterdag ontdekte personeel van een winkelbedrijf aan de Anjelierstraat in Heerlen dat iemand die zaterdag had betaald met vals geld. Daarbij gaat het om een vals bankbiljet van honderd gulden. Daarnaast ontdekte zaterdag een 48-jarige man uit Hoensbroek dat hij een vals bankbiljet in zijn bezit had en leverde dat bij de politie in waarbij hij tevens aangifte deed. De Hoensbroekenaar vermoedt dat hij het valse geld, een vals bankbiljet van vijftig gulden in een andere winkel in Heerlen had gekregen. Alle valse bankbiljetten werden inbeslaggenomen en de politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze herkomst van het vals geld. De politie waarschuwt alert te blijven bij het aannemen van bankbiljetten.
Overigens zijn eerder al deze maand in Heerlen al een zevental bankbiljetten uitgegeven die vals bleken te zijn (red; zie ook persbericht d.d. 14 november jl.). Daarbij gaat het om een vals bankbiljet van duizend gulden, driemaal een vals bankbiljet van honderd gulden en driemaal een vals bankbiljet van vijftig gulden. De bankbiljetten werden veelal uitgegeven aan winkeliers, in cafes of werden aangetroffen bij tellingen van dagopbrengsten die aan banken ter beschikking werden gesteld. Vaak is het moeilijk om valse bankbiljetten te herkennen, maar bij vergelijking met echte bankbiljetten blijken de valse biljetten snel op te vallen. Met name het kleurverschil valt dan snel op. De valse bankbiljetten zijn vaak fletser van kleur. Bij het betasten van de valse bankbiljetten valt daarnaast het ontbreken van een relief op en knisperen die niet zoals echte bankbiljetten. Daarnaast ontbreekt bij de valse bankbiljetten het watermerk.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie