Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Limburg-Zuid: district Sittard

Datum nieuwsfeit: 19-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 19-11-2001 Politieberichten district Sittard (HP 13.05) Maandag 19 november 2001

Sittard, woninginbraak:
Zondagmiddag 19 november 2001 tussen 15.00 en middernacht heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning gelegen aan de Irisstraat te Sittard. Na het vernielen van een ruit aan de achterzijde van de woning kon door handreiking een raam worden geopend. De woning werd doorzocht waarbij een CD-speler, een cassetterecorder en een tuner met bijbehorende boxen ontvreemd werden. Van de inbraak hebben de bewoners aangifte gedaan.

Beek, rijden onder invloed:
Zondagavond 18 november 2001 heeft de politie tegen een 52 jarige inwoner van het Belgische Voeren proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed.
Politieagenten van het korps Landelijke Politiediensten zagen zondagavond omstreeks 22.45 uur een bestuurder ter hoogte van de wegwerkzaamheden op de A-2 bij het vliegveld te hard rijden waar een beperkte snelheid van kracht is. Bij een daarop volgende controle bleek dat de bestuurder behoorlijk naar alcohol rook. De bestuurder werd daarop meegenomen naar het politiebureau te Sittard waar deze een ademanalyse moest ondergaan. De uitslag gaf een drievoudige overschrijding aan van het maximaal toegestane alcoholpromillage. Tegen de inwoner van Voeren is proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Sittard, inbraak in woning:
Op zondag 18 november 2001 heeft tussen 13.00 en 20.45 uur een inbraak in een woning plaatsgevonden. Vermoedelijk door te hengelen kon door een bovenlicht een raam van de woning worden geopend. De inbreker doorzocht de gehele woning waarbij onder andere twee bronzen beelden werden ontvreemd. De bewoner heeft van de inbraak aangifte gedaan.

Cuttecoven, rijden onder invloed:
Zondagavond 18 november 2001 is een 71 jarige inwoner van Geleen door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
Een politiepatrouille zag omstreeks 21.45 uur een personenauto met een slakkengang over de Bornseweg richting Sittard rijden. Op de Beukenboomsweg volgde daarop een controle van de bestuurder. Deze bleek bij het eerste contact met beide politieagenten behoorlijk naar het gebruik van alcohol te ruiken. Hij werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar door een politiearts een bloedproef van hem afgenomen werd. Het bloedmonster wordt voor verder onderzoek naar het Nederlands Forensisch instituut in Rijswijk worden gezonden. Na verhoor kon de inwoner van Geleen huiswaarts.

Geleen, rijden onder invloed:
De politie heeft zondagavond 18 november 2001 tegen een 56 jarige inwoonster van Beek proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed.
De automobiliste uit Beek reed omstreeks 19.15 uur op Loobeek te Geleen waar zij van de rijbaan af raakte en met haar auto in een zandbak terechtkwam, waar zij vast kwam te zitten. De gewaarschuwde politie stelde vast dat de automobiliste onder invloed haar auto had bestuurd. Zij rook behoorlijk naar het gebruik van alcohol houdende drank. De automobiliste was niet in staat om een blaastest af te leggen of saboteerde de blaastest waardoor er geen uitslag bekend werd. Zij werd daarop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar werkte zij wel mee aan het afleggen van een ademanalyse, maar ook hier werd geen uitslag verkregen omdat zij deze analyse ook saboteerde. Tegen de inwoonster van Beek is proces-verbaal opgemaakt wegens het opzettelijk weigeren of niet goed uitvoeren van de ademanalyse. Na verhoor, waarbij haar rijbewijs werd ingevorderd, werd zij huiswaarts gezonden. Haar auto moest door een bergingsbedrijf uit de zandbak worden getakeld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie