Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Limburg-Noord: Venlo e.o.

Datum nieuwsfeit: 19-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Noord
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Venlo 19-11-2001
Mediaberichten 19 november (14.30 uur)

Preventieve controles onder winkelend publiek

Politie wil zakkenrollers een slag voor zijn

ROERMOND - De politie Limburg-Noord wil zakkenrollers, die het gemunt hebben op het winkelend publiek in Roermond, samen met anderen een slag voor zijn. Daarom zijn politieagenten, Bijzonder Opsporingsambtenaren en stadswachten vanaf 21 november regelmatig zichtbaar én onzichtbaar aanwezig in het Designer Outlet Centre en de binnenstad. Zij informeren daarbij het winkelend publiek hoe zij de gelegenheidsdieven te slim af kunnen zijn. Een ludieke act tijdens de opening van het merkendorp en speciaal gefabriceerde verkeersborden ondersteunen het zakkenrollersproject.

"Berg waardevolle spullen op in uw binnenzak of onder uw kleding", "Houd uw bagage altijd in het oog", dat zijn onder meer de boodschappen die de politie wil communiceren richting het winkelend publiek. De bezoekers kunnen namelijk zelf maatregelen nemen om de kans op zakkenrollerij te beperken. Zakkenrollers begeven zich graag in drukke gelegenheden en gaan daarbij op zoek naar gemakkelijke slachtoffers. Mensen die hun tas niet goed afsluiten of hun portemonnee voor het grijpen hebben, vormen dan al snel een gemakkelijke prooi. Door een aantal eenvoudige tips van de hand te doen op een handzaam kaartje, hoopt de politie de zakkenrollers een slag voor te zijn door de gelegenheid te beperken. Bezoekers die onzorgvuldig gedrag vertonen worden daarbij direct aangesproken, zodat ze hun gedrag kunnen corrigeren. Op de dag van de opening krijgt de politie Limburg-Noord een helpende hand van twee agenten van de politie Viersen (D).

Ludieke act

De politie heeft speciaal voor de opening van het merkendorp `boeven` ingehuurd die op gezette tijdstippen hun buit zullen komen halen bij een tevens ingehuurd slachtoffer. Acteurs voeren een sketch op die in één oogopslag duidelijk maakt dat mensen zelf veel kunnen doen om slachtofferschap van zakkenrollerij te voorkomen. Daarbij is een speciale rol weggelegd voor een echte politieman, die op een ludieke manier een bijdrage levert. De act zal een aantal keren worden opgevoerd op diverse locaties in het outletcentrum.

Verkeersstroom

De politie Limburg-Noord wil door haar inzet een actieve bijdrage leveren aan een veilig en prettig verblijf in de binnenstad en het Outlet Centre van Roermond. Op de dag van de opening is de politie, behalve in het merkendorp, ook op en rondom de aanvoerwegen naar het complex aanwezig. Met het oog op de verwachte verkeersstroom, heeft de politie die dag een mobiele commando-unit ingericht met daarin een operationeel commandant van politie Limburg-Noord, twee medewerkers van bureau Stadstoezicht van de gemeente Roermond, twee medewerkers van het Korps Landelijke Politie Diensten en een medewerker van de meldkamer van de politie Limburg-Noord. Mochten zich ergens problemen voordoen, dan kan de politie in overleg met andere disciplines vanuit de commando-unit ingrijpen.

HELDEN Aanhouding verdachten

HELDEN De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 28-jarige inwoner van Helden en een 23-jarige inwoner van Rusland (woonplaats onbekend) aangehouden bij een gelegenheid aan de Roggelseweg. De mannen worden ervan verdacht een 27-jarige inwoner van Horst te hebben mishandeld en bedreigd. Het slachtoffer verklaarde dat een van de mannen hem zonder enige echte aanleiding een klap in het gezicht gaf. Hierop sloeg de Horstenaar terug, waarna de andere verdachte zich ermee ging bemoeien en hem met de dood bedreigde. Hierop is de 27-jarige weggerend en in de auto van een van zijn vrienden gaan zitten. Even later is de 28-jarige verdachte bij hem ingestapt en heeft kans gezien om een stukje met de auto te rijden. Uiteindelijk heeft het slachtoffer kans gezien te ontsnappen en hebben beveiligingsmedewerkers de verdachten kunnen overmeesteren. Ze zijn overgedragen aan de politie en overgebracht naar het bureau, waar ze zijn ingesloten voor nader onderzoek.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie