Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aladdin's eToken ondersteuning voor Windows XP en Cisco VPN

Datum nieuwsfeit: 19-11-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Aladdin's eToken ondersteuning voor Windows XP en Cisco VPN

Tel Aviv / IJsselstein, 19 november 2001 Aladdin Knowledge Systems (NASDAQ: ALDN) heeft de release en beschikbaarheid aangekondigd van eToken Enterprise 2.6; een geavanceerd gebruikers authenticatiesysteem dat typische smartcardoplossingen vervangt door aan organisaties out-of-the-box, netwerk beveiligings- en eBusiness-oplossingen te leveren via het gebruik van haar duurzame USB-tokens.

Aladdin's eToken, een two-factor authenticatie sleutel dat aan de sleutelbos van de gebruiker hangt en geïntegreerd is in eToken Enterprise, zorgt ervoor dat alleen geautoriseerd personeel toegang heeft tot bijvoorbeeld een netwerk of specifieke online-toepassing. Werknemers behoeven alleen Aladdin's eToken in hun USB-poort in te pluggen en het eToken-wachtwoord in te typen om een hoog niveau van veiligheid te krijgen zonder daarbij aan comfort en gebruiksgemak te moeten inleveren. Tot de meest algemene implementaties voor eToken Enterprise behoren Windows 2000 netwerk logon, VPN-authenticatie en verschillende webtoegangsoplossingen.

De nieuwe ondersteuning voor Windows XP en Cisco VPN in eToken Enterprise 2.6 is een nieuw voorbeeld van Aladdin's streven naar een volledige set eToken Enterprise oplossingen voor een breed en algemeen gebruik.

eToken is onlangs door het Engelse Secure Computing Magazine uitgeroepen tot "Beste Hardware Beveiligingsoplossing van 2001". eToken elimineert de behoefte voor de gebruikers om talloze wachtwoorden te onthouden als ze van buiten kantoor toegang willen tot het netwerk. Organisaties zoals Microsoft, Belgacom, KPN Telecom en Tele Centro zijn succesvol bezig eTokens te implementeren zodat deze passen bij de verschillende authenticatie behoeftes.

Oplossingen aangedragen via eToken Enterprise 2.6 omvatten veilig inloggen in het netwerk, toegang op afstand, VPN's, veilig emailen en veilige webdiensten, terwijl ook PKI en digitale handtekeningen ondersteund worden. eToken Enterprise 2.6 gebruikers hebben onder andere toegang tot de volgende beveiligingscliënten:
- Check Point VPN-1 Secure Client en VPN-1 SecuRemote
- MS Outlook & Express (email)
- Windows 2000 Smartcard Network Logon
- Diverse leveranciers van digitale certificaten, zoals Baltimore, Entrust, RSA-Keon, Verisign, Digital Signature Trust en Microsoft CA
- SSL v3 (op browser gebaseerde PKI-authentisering en ondertekening)
- ActiveX (eenvoudige, op S/Key gebaseerde Web-toegangscontrole)
Nieuwe features binnen eToken Enterprise 2.6 zijn:
- RAS Dialup, 2000 en XP VPN, Network Logon, Secure Email en RAS + Cisco VPN 3.5

"Door nieuwe ondersteunings- en beheersvoorzieningen toe te voegen aan Aladdin's eToken Enterprise kan eToken gemakkelijk worden ingezet in willekeurig welke organisatie en biedt het gemak en een ongekende beveiliging voor een verscheidenheid aan toepassingen" aldus Leedor Agam, vice-president van eBusiness- en eToken-oplossingen bij Aladdin Knowledge Systems.

Over eToken:

eToken, een USB-apparaatje ter grootte van een normale huissleutel, is nu het ultieme apparaat voor de beveiliging van netwerken en e-Business platforms. Het is een werkelijk portable en kosteneffectief middel om gebruikers zich te laten authenticeren en digitaal gevoelige zakelijke transacties te ondertekenen.

Door gebruik te maken van state-of-the-art technologie biedt eToken PRO een geavanceerde Smartcard functionaliteit met een robuuste, ingebouwde, cryptografische processor zoals 1024-bit RSA, 3xDES, SHA1 en MD5. eToken PRO biedt een ongeëvenaard niveau van fysieke en logische bescherming met zijn ITSEC LE4 Smartcard chipbeveiligings accreditatie. Met zijn ingebouwde 1024-bit RSA processor is eToken PRO de ideale oplossing voor PKI-enabled applicaties. Omdat alle gevoelige activiteiten en ondertekening, waaronder het aanmaken van PKI-sleutels, gedaan kunnen worden in de veilige omgeving op de eToken zelf, worden gevoelige gegevens uit de buurt gehouden van de onveilige omgeving van de PC.

eToken R2 biedt een eenvoudige maar robuuste 120bit DESX, ingebouwde beveiligingsfunctionaliteit als onderliggende technologie. Zowel eToken PRO als R2 bieden fysieke mogelijkheden in hun nieuw ontworpen, uit één stuk bestaande plastic behuizing en leveren daarmee een vervalsingsvrije en waterbestendige behuizing. Ondersteuning voor open, niet-gedeponeerde beveiligingsnormen zoals Microsoft CAPI & PKCS11 zorgt voor een snelle en soepele integratie met beveiligingsoplossingen. eToken's innovatieve "Enterprise" oplossingsset biedt ook een out-of-the-box "plug and play" connectiviteit voor diverse beveiligingscliënten. Het beveiligen van netwerken en eBusiness-applicaties is nog nooit zo gemakkelijk en intuïtief geweest.

Deelname aan het eToken Solution Partner Programma biedt organisaties die integreren met eToken of die de implementatie daarvan bevorderen een gestroomlijnde, technische ondersteuning en gezamenlijke verkoop- en marketingmogelijkheden. Aanvullende informatie over het programma kan verkregen worden door te emailen naar: (etoken@eAladdin.com).

Over Aladdin:

Aladdin Knowledge Systems (NASDAQ: ALDN), gevestigd in Tel Aviv (Israël), houdt zich als internationaal marktleider op het gebied van Internet- en softwarebeveiliging bezig met oplossingen voor een veilig gebruik en distributie van digitale content; van applicatie-software tot Internetgebruik en -toegang. Aladdin's klanten zijn software-vendors en organisaties die hun medewerkers een veilige toegang tot het Internet willen geven inclusief bescherming van de eigen bedrijfsinformatie en -productiviteit. Meer informatie is te vinden op Aladdin's website: www.eAladdin.com of via de Benelux-vestiging van Aladdin in IJsselstein.

Aladdin Knowledge Systems BV, Postbus 352, NL-3400 AJ IJsselstein. Telefoon: +31 (0)30-6880 800, email: (info@eAladdin.nl) Contactpersoon: P.H.M. van Ruiten, algemeen directeur.

Aladdin is Benelux-lid van de Stichting Business Software Alliance (BSA) en founding member van de Safe Internet Foundation Nederland (SIF website: www.sif.nl).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie