Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Subsidie voor kunstproject in Waalsprong, Nijmegen

Datum nieuwsfeit: 19-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nijmegen

Subsidie voor kunstproject in de waalsprong

Het ministerie van VROM heeft een subsidie van vierhonderdduizend gulden toegekend aan een kunstproject in de Waalsprong, gemeente Nijmegen. Maandag 19 november wordt tijdens het IPSV-congres (Innovatieprogramma Stedelijke Vernieuwing), in aanwezigheid van staatssecretaris Remkes, deze toekenning officieel bekend gemaakt. Bij de ontwikkeling van het project zijn de volgende partijen betrokken: de gemeente Nijmegen, de Grond Exploitatie Maatschappij Waalsprong (GEM), de woningbouwcorporatie Portaal, architect Sjo van den Eerenbeemt van Studio Spazio Architecten en de Gemeenschap Beeldende Kunstenaars (GBK).

In de wijk Visveld van het uitbreidingsplan de Waalsprong worden 33 huurhuizen en 34 koopwoningen voorzien van een kunstwerk aan de voorgevel.
Dit 'gevelidee' maakt het voor bewoners mogelijk iets eigens van hun woning te maken. Tegelijkertijd biedt de veelheid aan ontwerpen, kleuren en materialen een bijzondere visuele ervaring in het kader van het innovatieprogramma Stedelijke Vernieuwing. Dat was voor het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ontwikkeling en Milieubeheer aanleiding om aan dit kunstproject een subsidie van vierhonderdduizend gulden toe te kennen.

Schilderij
Ieder kunstwerk bestaat uit een lijst die rondom het raam van de woonkamer wordt aangebracht. Datgene wat zich in de woonkamer afspeelt, vormt als het ware het levende tafereel van het schilderij. De lijsten worden ontworpen door professionele kunstenaars en uitgevoerd in verschillende materialen, zoals: stucwerk, tin, koper, natuursteen en zelfs knikkers.
De bewoners kunnen aan de hand van een ontwerpenwaaier een keuze maken en daarmee het aanzien van hun eigen huis bepalen. Naar verwachting draagt dit project bij aan de identiteit van de wijk en de verbondenheid van de bewoners.

De Waalsprong
De Waalsprong is een grootschalige woningbouwlocatie in Nijmegen. In totaal zullen er op termijn zo'n 30.000 mensen een nieuwe leefomgeving vinden.
Bij de ontwikkeling van dit gebied door de GEM Waalsprong staan leefbaarheid en een herkenbare eigen woonomgeving voorop. Dit kunstproject draagt ongetwijfeld bij aan een positieve beleving van de woonomgeving door zowel de individuele bewoner als de totale woongemeenschap. Met dit kunstproject, dat naar verwachting in 2003-2004 wordt opgestart, wordt een vervolg gegeven aan de kunstroute door een deel van de Waalsprong, die onlangs in drukvorm werd uitgegeven.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie