Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

HBO-studenten via internetportal naar mkb-bedrijven

Datum nieuwsfeit: 19-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
MKB-Nederland

MKB Nieuws, bericht

19-11-2001
HBO-studenten via internetportal naar middelgrote en kleine bedrijven
MKB-Nederland presenteert samen met een aantal aangesloten branche-organisaties en de HBO-raad de mkb-hbo-portal: www.carrieremotor.nl . De portal op internet brengt ondernemers die hbo-werknemers/studenten zoeken en hbo-studenten die werk of een stage zoeken in het mkb bij elkaar.

De portal is één van de uitwerkingen van het Jaarcongres van MKB-Nederland van 1999 dat als thema had Hbo en mkb; perspectief voor beide. Onderzoek geeft aan dat één op de vijf studenten wil gaan werken in het grootbedrijf en één op de vijf in het midden- en kleinbedrijf. Zestig procent van de studenten heeft echter tijdens de studie nog geen keuze gemaakt en is dus een potentiële werknemer voor het mkb. Kleine en middelgrote bedrijven hebben in toenemende mate behoefte hboers aan zicht te binden. Deze bedrijven hebben hboers ook meer en meer te bieden: de salarissen in het mkb zijn vergelijkbaar met die in het grootbedrijf en de ontploooiingsmogelijkheden zijn legio. Daarnaast kijken steeds meer ondernemers uit naar hooggekwalificeerde opvolgers. Het mkb heeft daarnaast hboers hard nodig vanwege de steeds hogere kennisintensiteit, de enorme concurrentie, een veeleisende overheid en mondiger consumenten.

Om ondernemers en studenten dichter bij elkaar te brengen is de mkb-hbo-portal op internet opgezet. Internet is namelijk hét communicatiemiddel en de voornaamste informatiebron van jongeren
-zeker in het hbo- van deze tijd.
Een aantal brancheorganisaties uit uiteenlopende sectoren: ADN, Metaalunie, Mitex, KNB, NOvAA, VACO, VNI en VOG, heeft samen met MKB-Nederland en HBO-raad daarom deze portal laten ontwikkelen. Hierop krijgen studenten informatie over het midden- en kleinbedrijf en over de branche. Per branche kunnen bedrijven stageplaatsen, afstudeeropdrachten en banen aanbieden.
Extra aandacht is er voor export. Studenten die een stage of afstudeeropdracht zoeken in een mkb-bedrijf dat exporteert of zich willen oriënteren op export kunnen zich aanmelden. Dat geldt ook voor ondernemers die een student voor een exportstage of -opdracht zoeken. Het intranet van de hogescholen speelt op de portal in, zodat de hbo-studenten de portal niet kunnen missen. Met de portal krijgen studenten een goed beeld van wat er in het mkb leeft en speelt.

MKB-Nederland roept andere branches op dit initiatief snel te volgen.

Informatie: Mw. G.F.W.C. Visser-van Erp

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie