Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

50 Miljoen voor innovatieve Rotterdamse projecten

Datum nieuwsfeit: 19-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Rotterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

50 miljoen voor innovatieve Rotterdamse projecten

Van het landelijke budget van 180 miljoen gulden dat het Rijk dit jaar ter beschikking stelt voor innovatieve projecten op het gebied van stedelijke vernieuwing is niet minder dan vijftig miljoen gulden aan Rotterdamse projecten toegekend. Het Rijk geeft hiermee aan dat Rotterdam op een bijzondere wijze de inrichting van de stad vorm geeft. De schriftelijke toezeggingen van het Rijk zijn op 29 oktober ontvangen, maar op 19 november a.s. zal staatssecretaris Remkes dit op een manifestatie in De Doelen officieel bekend maken.

Ruim 44 miljoen gulden is toegekend aan drie 'grote projecten';
* 26,44 miljoen voor het project Vierhavensstrip. In dit project worden de ambities van de Fruithaven gecombineerd met de noodzaak van meer groen voor deelgemeente Delfshaven. Boven een beperkt spooremplacement, dat wordt aangevuld met diverse bedrijfsruimten, wordt een dakpark van 2,5 ha aangelegd. Het dakpark zal vooral door de bewoners van de wijken Bospolder en Schiemond worden gebruikt.

* 14,13 miljoen is toegekend aan het project CinecITy in het Lloydkwartier, eveneens in Delfshaven. Met de unieke herontwikkeling van het bedrijfspand De Schiecentrale wordt het karakter van het gebied, dat is gericht op film en Nieuwe Media, versterkt.

* 4,2 miljoen is tot slot toegekend aan de Internationale Bouwtentoonstelling Rotterdam-Hoogvliet. IBT speelt zich af rond de omvangrijke herstructureringsopgave in Hoogvliet die door zijn schaal, complexiteit en looptijd uniek is voor Nederland. IBT zal een voorbeeld zijn voor de aanpak van wijken uit de jaren kort na de tweede wereldoorlog. Aan het project was eind 2000 door het Rijk reeds 1,5 miljoen toegewezen.
Verder gaat vijf miljoen gulden naar kleinere Rotterdamse projecten. Tenslotte is nog een miljoen door het ministerie van VROM ter beschikking gesteld om 'ideeën en plannen' verder uit te werken.
Het college van B. en W. heeft met instemming op de toekenning gereageerd. Volgens wethouder Meijer (onder meer stadsvernieuwing) bewijst dit dat Rotterdam nog steeds tot het maken van vernieuwende projecten in staat is. De toekenning beschouwt hij als een compliment aan de plannenmakers. Dat het Singelplan niet is gehonoreerd betreurt hij. Het college zoekt naar andere wegen om het plan te financieren.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie