Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verbetering onderpad kern Maasdijk

Datum nieuwsfeit: 19-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Zuid-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland

19-11-2001

Verbetering onderpad kern Maasdijk

De provincie Zuid-Holland wil zo spoedig mogelijk starten met de verbetering van de verkeerssituatie op het onderpad van de N 220 bij Maasdijk. De provincie mikt op 2002, maar is afhankelijk van de te doorlopen procedures en de toegestane tijd wanneer nabij de dijk kan worden gewerkt. Dat heeft gedeputeerde Marnix Norder vandaag bekend gemaakt. De verkeersveiligheid op het onderpad moet beter en er moet onderhoud gepleegd worden.

''In januari 2002 gaan we met de bewoners praten over de invulling van de plannen voor de inrichting van het onderpad", aldus Marnix Norder. Met de informatie die daaruit voortvloeit gaan medewerkers van de provincie aan de slag om een bestek te maken. Daarna volgen aanbesteding en uitvoering. In een eerder overleg met de bewoners is onder meer opgemerkt dat de snelheid op het onderpad naar beneden moet. Dit is in de plannen meegenomen.

Het onderhoud en de daaraan gekoppelde verbetering van de verkeerssituatie zou aanvankelijk eerder zijn uitgevoerd, maar liep vertraging op wegens het ontbreken van voldoende geld en onzekerheid over functie en inrichting van de Maasdijk in de toekomst. Het ging met name om de vraag wat het nieuw te ontwikkelen bedrijventerrein Honderdland en de 2e ontsluitingsweg Hoek van Holland zullen betekenen voor de Maasdijk.
B&W van de gemeente Naaldwijk hadden begrip voor de positie van verantwoordelijk gedeputeerde Norder, die zeker wilde zijn van efficiënte besteding van gemeenschapsgeld. De gemeente op haar beurt vroeg de provincie om begrip voor de bewoners langs de Maasdijk die al lang op goed onderhoud zitten te wachten.

In overleg tussen de provincie en de gemeente is besloten dat het onderhoud toch van start kan gaan. Norder: ,,We zijn het er namelijk over eens dat functie en inrichting van de Maasdijk in de toekomst niet veel zullen veranderen ten opzichte van de huidige situatie. Daarom moeten we nu snel aan de slag, maar willen we wel zorgvuldig blijven. Vandaar ook dat we met de bewoners gaan praten voordat het bestek geschreven wordt."

Ingrijpende maatregelen aan de weg die de nu voorgenomen investeringen teniet zullen doen zijn daarmee niet te verwachten. En dus kan het licht op groen.
Bewoners ontvangen binnenkort een brief met nadere informatie en een uitnodiging voor de bijeenkomst in januari.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie