Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Cursus 'Conflicthanteren' van de Vredesacademie in Steenwijk

Datum nieuwsfeit: 19-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


| De Vredessite / Nieuws 2001 |

Cursus "Conflicthanteren"

Persbericht Euro's voor Vrede, 14 juni
Op 19 november a.s. start de Vredesacademie met de tweede cursus "Conflicthanteren". De cursus duurt vier weken. Drie weken werken de cursisten intern op het conferentieoord "Fredeshiem" te Steenwijk; één week wordt stage gelopen in o.m. een asielzoekerscentrum, in centra voor daklozenopvang of verslaafdenzorg.
De cursus is bedoeld voor mensen die werken of gaan werken in conflictsituaties waarbij verschillende culturele achtergronden een rol spelen. Na afloop van de cursus kunnen de cursisten een aantal vaardigheden hanteren om geweldloos met conflicten om te gaan.
Nu de resultaten van de eerste cursus "Conflicthanteren" in het afgelopen najaar aan de verwachtingen voldeden is door het bestuur van de Stichting Burger Vredes Teams Nederland in overleg met de Christelijke Hogeschool Windesheim te Zwolle besloten deze tweede cursus te organiseren.
Het intensieve programma van vier weken werd door nagenoeg alle zestien deelnemers en deelneemsters positief gewaardeerd. Ook de vier militairen die deelnamen waren enthousiast: het Ministerie van Defensie wil de samenwerking dan ook voortzetten. Tenminste drie deelnemers werken nu in Screbenica; anderen kunnen met de opgedane ervaringen hun werk in kerkelijke- en vredesorganisaties verdiepen.
De cursusleiding zal opnieuw in handen zijn van Patricia Patfort en Abel Herzberger die beiden ruime internationale ervaring hebben in geweldloze conflictbemiddeling. Daarnaast zijn gastdocenten voor de behandeling van speciale aspecten van de conflictbemiddeling en voor de overdracht van opgedane ervaringen in dit werkveld uitgenodigd.
Het cursusgeld is gehandhaafd op fl. 6.000,-, waarvan fl. 1.650,- voor de verblijfskosten in het conferentieoord. Wij trachten waar mogelijk de rijksoverheid te stimuleren de kosten van deelneming aan de cursus te betalen waardoor het ook voor individuele deelnemers - niet gesteund door een organisatie - mogelijk wordt de cursus te volgen. Inmiddels ontstaat in de Tweede Kamer een breed draagvlak voor de gedachte dat conflictbemiddeling professionele voorbereiding vraagt.


Voor meer informatie over de inhoud van dit persbericht kunt u contact opnemen met de heer S.Tjallingii , telefoon: 038-4699460, e-mail: (s.tjallingii@windesheim.nl)

_____

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie