Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Brandweer Haarlemmermeer houdt brandveiligheidscontroles

Datum nieuwsfeit: 19-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Haarlemmermeer
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Haarlemmermeer+ 19 november 2001

BRANDVEILIGHEID HORECA HAARLEMMERMEER ONDER DE LOEP Brandweer Haarlemmermeer houdt brandveiligheidscontroles

In de aanloop naar de komende feestdagen controleert de brandweer Haarlemmermeer de brandveiligheid in diverse uitgaansgelegenheden in de gemeente zoals bars, cafés en disco's. De brandweer richt zich net als vorig jaar vooral op het brandveilig gebruik van deze gelegenheden. De controles starten deze week en worden tot half januari op diverse plekken en tijden uitgevoerd. Het doel van deze actie is enerzijds het brandveiligheidsbewustzijn van de eigenaar en het personeel van de uitgaansgelegenheid te vergroten. Anderzijds is de brandweer in de gemeente belast met het toezicht op het brandveilig gebruik.
De brandweer controleert onder andere aan de hand van een gebruiksvergunning of regels en voorschriften in acht worden genomen en/of worden nageleefd. Bij het beoordelen van de brandveiligheid let de brandweer dan ook op een aantal belangrijke zaken, zoals de vluchtmogelijkheden bij brand, aanwezigheid van nooduitgangen en vluchtroutes, gebruik en toegankelijkheid van deuren.
Daarnaast bekijkt de brandweer of er voldoende blusmiddelen zijn, of deze goed bereikbaar zijn en of het personeel bekend is met het gebruik ervan. Verder komen zaken aan bod als noodverlichting, de aanwezigheid van een ontruimingplan en de kennis van het personeel over brandveiligheidszaken. Ook is er ruime aandacht voor versiering en aankleding van het pand, zoals gordijnen en slingers of ander licht ontvlambaar materiaal aan het plafond. Tot slot wordt er bekeken of er niet te veel mensen in de uitgaansgelegenheid binnen zijn om in geval van nood op een verantwoorde wijze te kunnen vluchten.
Ondernemers en eigenaren van horecagelegenheden kunnen voor vragen gebruik maken van een telefonisch spreekuur van de afdeling Preventie van de brandweer Haarlemmermeer. Maandag tot en met donderdag tussen 7.30 uur en 9.30 uur via telefoonnummer
023-5674040.

Aan deze tekst kunt u geen rechten ontlenen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie