Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Presentatie curieuze uitgave Albertus Seba in KB

Datum nieuwsfeit: 19-11-2001
Bron: Koninklijke bibliotheek
Zoek soortgelijke berichten
Koninklijke bibliotheek

Presentatie curieuze uitgave Albertus Seba

Op maandag 19 november wordt in de Koninklijke Bibliotheek een reproductie gepresenteerd van het achttiende-eeuwse rariteitenkabinet van Albertus Seba. De vierdelige folio-uitgave van Seba, in het bezit van de Koninklijke Bibliotheek, vormde de basis voor een complete en luxe reprint, Cabinet of Natural Curiosities, door de Duitse kunstboekenuitgeverij Taschen Verlag. Van 20 tot en met 30 november is de originele uitgave, Nauwkeurige beschryving van het schatryke kabinet der voornaamste seldzaamheden der natuur, te bezichtigen in de KB.

Het verzamelen van rariteiten zoals kunstobjecten, wetenschappelijke instrumenten, schelpen, fossielen, insecten en lichaamsdelen ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie