Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Criteria Milieukeur en SDL Fruitteelt in hoorzitting

Datum nieuwsfeit: 20-11-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


MILIEUKEUR AGRO-FOOD PERSBERICHTEN


* AANGEPASTE CRITERIA MILIEUKEUR EN SDL FRUITTEELT BINNENKORT IN HOORZITTING

De criteria van de certificatieschema's Milieukeur Fruit en Fruitteelt (appels, peren en sap) en SDL (Stimulans Duurzame Landbouw) Fruitteelt worden dit najaar herzien. Dinsdagochtend 20 november 2001 vindt hierover een hoorzitting plaats in Utrecht. Belangstellenden krijgen tijdens deze hoorzitting de gelegenheid om inbreng te leveren ten aanzien van de nieuwe concept-criteria. De tijdens de hoorzitting gemaakte opmerkingen worden meegenomen in de besluitvorming bij vaststelling van de herziene
certificatie-schema's. Op deze wijze wordt een juiste afstemming verkregen met de praktijk.

De criteria voor Milieukeur en SDL Fruitteelt zijn in herziening. Bij deze herziening wordt veel waarde gehecht aan de meningen uit de dagelijkse praktijk. Doel van de bijeenkomst is dat het College van Deskundigen zich een mening kan vormen over de aansluiting van de concept-criteria met de praktijk.

De volgende aandachtspunten
komen onder meer aan de orde: Naam van certificatieschema, aanpassing ten behoeven van facultatieve EUREP GAP aanvulling, actualisatie gewasbeschermingslijst, opname complete lijst Regeling Uitzondering Bestrijdingsmiddelen (RUB-lijst), opnemen 0% zwartstrook of afdekken, aanpassing keuzemaatregel ten aanzien van duurzame energie, opname voorbeeld uitwerking gewasbeschermings- en bemestingsplan perenras.

Belangstellenden voor de hoorzitting kunnen zich
aanmelden bij Stichting Milieukeur (tel. 070 - 358 63 00). De conceptcriteria worden dan voortijdig toegezonden.

Meer
informatie Meer informatie over de certificatieschema's Milieukeur Fruit en Fruitteelt en SDL fruitteelt zijn verkrijgbaar bij Stichting Milieukeur, tel.: 070 - 358 63 00. Of kijk op internet: www.milieukeur.nl

Den Haag, 2 november 2001

Noot voor de
redactie/

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie