Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inbraak in Nederlandse Hervormde kerk van Oldeberkoop

Datum nieuwsfeit: 20-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 20-11-2001
Politieberichten van 19/11 (07.00 uur) t/m 20/11 (07.00 uur)

Leeuwarden: inbraak woning
Van zondag op maandag werd ingebroken in een woning aan de M.H. Trompstraat. Men is de woning binnengekomen via de zogenaamde `hengelmethode`. De voordeur zat niet op het nachtslot. Uit de woning werden een stereotoren en gouden sieraden (ring, armband en ketting) weggenomen. De bewoonster, een 36-jarige vrouw, heeft aangifte gedaan.

Heeg: inbraak auto
Van zondag op maandag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Wite Muonts. Het linker portierslot werd opengebroken. Uit de auto werden een radio/cd-speler en een walkman weggenomen. De eigenaar, een 19-jarige inwoner van Heeg, heeft aangifte gedaan.

Heerenveen: lokaalvredebreuk
Maandag omstreeks 14.45 uur werd op het AZC aan de Stadionweg een 20-jarige asielzoeker aangehouden ter zake huis/lokaalvredebreuk. De verdachte had van de directie een centrumverbod gekregen, dit in verband met eerdere moeilijkheden, die hij had veroorzaakt. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en daarna werd hij weer in vrijheid gesteld.

Leeuwarden: aanrijding met gewonde
Maandag omstreeks 15.00 uur fietste een 35-jarige inwoonster van Leeuwarden over de Brandemeer in de richting van de Eekswerd. Een personenauto, bestuurd door een 74-jarige inwoonster van Leeuwarden, reed in dezelfde richting achter de fietsster. Gekomen ter hoogte van de kruising met het Luchtenrek sloeg de fietsster rechtsaf en zag daarbij de personenauto over het hoofd. De fietsster werd hierop aangereden door de personenauto en kwam op het wegdek terecht. Zij werd gewond overgebracht naar het MCL-Zuid.

Heerenveen: vuurwerk
Maandag omstreeks 16.25 uur zag een patrouille dat een jongeman al fietsend over de Haskeruitgang vuurwerk afstak. De jongeman, een 15-jarige inwoner van Heerenveen, werd aangehouden. Hij bleek in het bezit te zijn van 63 strijkers (verboden vuurwerk). De strijkers werden in beslag genomen en tegen de jongeman werd proces-verbaal opgemaakt.

Oldeberkoop: inbraak kerk
Van zondag op maandag werd ingebroken in de Nederlands Hervormde kerk aan de Willinge Prinsstraat. Via verbreking van een glas in loodraam kwam men binnen. In de kerk werd een collectebus opengebroken. Deze bus was zondag net geleegd. Ook een zendingsbusje in het voorportaal van de kerk werd opgebroken. Het daarin aanwezige geld werd weggenomen. Tevens werd een toiletdeur vernield. Een 56-jarige inwoner van Oldeberkoop heeft namens de Hervormde gemeente Olde- en Nijeberkoop aangifte gedaan.

Joure: winkeldiefstal
Maandag omstreeks 19.30 uur werd bij een supermarkt aan de Midstraat een winkeldiefstal gepleegd. Een 27-jarige inwoner van Sint Johannesga nam uit de winkel een aantal blikjes bier mee en wilde zonder te betalen de winkel verlaten. De verdachte werd door het personeel aangehouden. Hij had voor een bedrag van f 6,50 gestolen. Een medewerker van de winkel, een 51-jarige inwoner van Opeinde, heeft aangifte gedaan. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Hij kreeg via Kort-OM een boete van f 250.-

Heerenveen: inbraak auto
Maandag omstreeks 19.30 uur werd ingebroken in een bestelauto, die geparkeerd stond op de Pleinweg. Het raam aan de bestuurderszijde werd ingeslagen. Een getuige, een 26-jarige inwoner van Heerenveen, hoorde een klap en zag dat een jongeman met een steen de ruit van de auto insloeg, iets uit de auto pakte en daarna wegfietste in de richting van de Postbank. Uit de auto bleek een radardetector te zijn weggenomen. Het signalement van de verdachte: leeftijd 18/20 jaar, donker gedekt haar, droeg blauwe trui en spijkerbroek. De eigenaar van de auto, een 20-jarige inwoner van Heerenveen, heeft aangifte gedaan.

Harlingen: lastige man
Maandag omstreeks 20.00 uur werd op het Ns-station te Harlingen een 32-jarige inwoner van Groningen, uit de trein gehaald. De verdachte bleek niet in het bezit te zijn van een treinkaartje en wilde ook niet betalen Op het station kreeg de man van de conducteur een bekeuring, waarna de verdachte het station verliet.

Leeuwarden: geen rijbewijs
Maandag omstreeks 21.45 uur werd op de Konvooistraat een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder was bij zijn woning en kreeg van de agenten de gelegenheid om zijn papieren op te halen. De bestuurder kwam echter niet meer opdagen. Het bleek dat de bestuurder, een 24-jarige inwoner van Leeuwarden, niet in het bezit was van een rijbewijs en dat hij bij zijn staandehouding een valse naam had opgegeven. Verder bleek dat de auto niet was verzekerd en ook geen APK-keuring had ondergaan. De auto werd in beslag genomen. Tegen de bestuurder zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Dearsum: aanrijding met gewonde
Maandag omstreeks 20.05 uur vond op de Snitserdyk een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder van een personenauto reed in de richting Raerd. Onder Dearsum wilde hij de ventweg oprijden en zag daarbij een opstaande rand naast de weg over het hoofd. De linker voor- en achterband raakten lek, waardoor de bestuurder, een 19-jarige inwoner van Akkrum, de macht over het stuur verloor en frontaal tegen in de berm staande boom botste. De auto werd totaal vernield. De bestuurder en een inzittende, een 18-jarige inwoner van Tersoal, werden gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. Dankzij het dragen van de autogordels bleken de verwondingen achteraf mee te vallen.

Joure: onder invloed
Dinsdag omstreeks 01.40 uur wilde een patrouille op de Brugstraat een bestuurder van een personenauto controleren. Bij het zien van de politie, ging de bestuurder er vandoor. Op de Stelle werd de bestuurder aan de kant gezet. De bestuurder, een 44-jarige inwoner van Joure, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 445 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor 4 uren.

Leeuwarden: inbrekers aangehouden
Dinsdag omstreeks 05.00 uur werden op de Leeuwerikstraat twee inwoners van Leeuwarden, respectievelijk 25 en 34 jaar, aangehouden ter zake vermoedelijke diefstal van een personenauto. De beide verdachten had zich vastgereden op een wegopbreking en wilde daarna keren. Bij het zien van de politie gingen beiden er te voet vandoor. Op het Europaplein werden de beide mannen aangehouden. De auto waarin zij gereden hadden, werd met draaiende motor aangetroffen. Het bleek dat de contactdraden waren doorverbonden. De auto een Citroen (lelijke eend) bleek weggenomen te zijn van de Sierksmastraat. De eigenaar ingelicht en deze komt in de loop van vandaag aangifte doen.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie