Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ondertekening CAO Rijk

Datum nieuwsfeit: 20-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Centrum voor Arbeidsverhoudingen

Ondertekening CAO Rijk

Minister De Vries (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) en de vakbonden ABVA/KABO FNV, CFO CNV, CMHF en AC hebben vanochtende de nieuwe CAO voor rijksambtenaren ondertekend.

De ambtenaren krijgen per 1 oktober 2001 een structurele loonsverhoging van 3,6%. Daarnaast komt er een structurele verhoging van de eindejaarsuitkering met 0,1%, bovenop de bestaande structurele eindejaarsuitkering van 0,3%. Daarmee komt de structurele eindejaarsuitkering met ingang van 2001 uit op 0,4%. Per ultimo 2001 ontvangen de ambtenaren voorts een extra eenmalige uitkering van bruto f 1000,- (naar rato werktijd).
In verband met de inkomenseffecten als gevolg van de overeengekomen wijzigingen in de ziektekostenregelingen ontvangen alle ambtenaren per
1 juli 2002 ten slotte een compensatie van 0,5% structureel. De nieuwe CAO heeft een looptijd van 14 maanden (van 1 oktober 2001 tot 1 december 2002).

In de CAO is verder een aantal afspraken opgenomen om de aantrekkelijkheid van de rijksoverheid als werkgever verder te vergroten en de arbeidsomstandigheden beter af te stemmen op de wensen van de individuele werknemers.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie