Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Niet-sectorspecifieke toezichtsdimensie financiële markt

Datum nieuwsfeit: 20-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Eerste Kamer der Staten Generaal
Zoek soortgelijke berichten
Eerste Kamer der Staten Generaal

Introductie niet-sectorspecifieke toezichtsdimensie voor de financiële markt (27.290)

Dit wetsvoorstel introduceert voor de Verzekeringskamer, de Nederlandsche Bank en de Stichting Toezicht Effectenverkeer een identieke verantwoordelijkheid voor het tot stand brengen van gelijkgerichte regelgeving en beleid omtrent de toepassing van wet- en regelgeving terzake van niet-sectorspecifieke onderwerpen. Deze onderwerpen worden bij ministeriële regeling aangewezen.

Het voorstel beoogt het toezicht op de financiële marktsector dat wordt uitgevoerd door de drie organisaties, samenwerkend in de Raad van Financiële Toezichthouders, aan te vullen met een voorziening waarbij het toezicht beter kan worden afgestemd op de ontwikkelingen in de financiële markt. Dit met het oog op de bescherming van de afnemers (consumenten) van financiële diensten, het bevorderen van de goede werking van de financiële markten en het handhaven van het vertrouwen in de financiële sector.

Het voorstel is op 13 september 2001 zonder stemming aangenomen door de Tweede Kamer. De Eerste Kamer heeft het voorstel op 20 november 2001 als hamerstuk afgedaan.

kerngegevens

behandeling

contact opnemen

Kerngegevens

ingediend
15 september 2000

titel
Wet tot het voorzien in bepalingen ter introductie van een niet-sectorspecifieke toezichtsdimensie in de Wet toezicht beleggingsinstellingen, de Wet toezicht effectenverkeer 1995, de Wet toezicht kredietwezen 1992, de Wet toezicht natura-uitvaartverzekeringsbedrijf en de Wet toezicht verzekeringsbedrijf 1993

schriftelijke voorbereiding

Vaste commissie voor Financiën

te ondertekenen door

Minister van Financiën

inwerkingtreding
Met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het Staatsblad waarin de wet wordt geplaatst

Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie