Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bijeenkomsten over de waterberging in Groningen

Datum nieuwsfeit: 20-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Groningen

Groningen, 16 november 2001 Persbericht nr. 241

Bijeenkomsten over de waterberging

Op dinsdag 20 november a.s. vinden er twee bijeenkomsten plaats over waterberging. De stuurgroep Water 2000+ geeft tijdens die bijeenkomsten een toelichting op de plannen die moeten leiden tot voldoende bescherming tegen wateroverlast, zoals de aanwijzing van waterbergingsgebieden.

De bijeenkomsten worden gehouden in:


- Zaal De Klinker, Mr. D.U. Stikkerlaan 41 te Winschoten, van 15.00 tot 17.00 uur


- Zaal Boonstra, Hoofdstraat 12 te Peize, van 20.00 tot 22.00 uur.
Op 13 juni j.l. heeft de stuurgroep Water 2000+ aan inwoners, grondeigenaren en andere betrokkenen bekend gemaakt dat zij de voorkeur geeft aan het verhogen van de boezemkaden in combinatie met het inrichten van een aantal gebieden, die zeer incidenteel voor het bergen van boezemwater kunnen worden gebruikt.

De stuurgroep heeft veel reacties op haar advies ontvangen van diverse betrokkenen, vooral uit de landbouwsector en
natuurbeschermingsorganisaties. Er blijken veel vragen te leven over bepaalde achtergronden van het uitgevoerde onderzoek en over de voorgestelde keuzes. Vandaar dat de genoemde bijeenkomsten worden georganiseerd: er is dan voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met: Wim Trip, afdeling bestuurscontacten provincie Groningen, tel. 050 3164129

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie