Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Activiteiten Veenkoloniaal Museum Veendam

Datum nieuwsfeit: 20-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Veenkoloniaal Museum Veendam
Zoek soortgelijke berichten
Veenkoloniaal Museum VeendamMUSEUMKALENDER
Alle activiteiten beginnen om 13.30, tenzij anders aangegeven. Wijzigingen voorbehouden. Houd de wekelijkse berichtgeving via de media in de gaten voor nadere gegevens.

Het museumschip de Familietrouw afgemeerd voor het kapiteinshuis in Oude Pekela.

Foto : Danny van Doorn-Bedford Park-Zuid AustraliëZondag 13 januari
Nieuwjaarsreceptie met de Jazzfanfare

Onder begeleiding van de vrolijke klanken van de Jazz Fanfare, heten bestuur en medewerkers u van harte welkom om onder het genot van een hapje en een drankje, kennis te nemen van onze goede voornemens. Jazz Fanfare neemt u in ieder geval mee terug naar New-Orleans en verleidt u de beentjes van de vloer te doen.

---

Zondag 20 januari
Kunst piepers

Kinderen van zes tot zestien worden uitgenodigd om op een wand van twaalf meter bij twee meter zelf de aardappel van hun dromen te schilderen. Tijd dus voor pretpiepers, computerpiepers of gewone piepers, met of zonder gezicht. De kunstenaars in spé kunnen zich laten inspireren door de expositie Schillen of Schilderen van Dina Belga en hun aardappelcreaties op de wand achter laten.
---

Zaterdag 26 januari
Poëzie Veendam

Alweer voor de 24ste keer staat Poëzie Veendam op de kalender. Voelt u zichzelf regelmatig geroepen om uw gedachten, emoties en gevoelens aan het papier toe te vertrouwen en zou u één en ander ook wel eens willen voordragen, dan kan dat. Opgave vooraf is nodig.

Aanvang 13.00

---

Zondagmiddag 27 januari
Benjamin Heiman Broekema-dag

In het kader van het Broekemajaar memoreert de Stichting Kostverloren, samen met het Veenkoloniaal Museum op deze middag de in 1942 door de bezetter omgebrachte joodse schrijver en dichter Benjamin Heiman Broekema Deze in 1904 geboren Warffumer schreef meer dan vijftig toneelstukken, diverse columns, gedichten en essays.

Burgemeester Ab Meijerman zal enkele door Broekema geschreven gedichten in het Gronings voordragen, terwijl Tour de Chant ( Henk Scholte en Bert Ridderbos), Broekemas werk in luisterrijke liedjes zal omzetten.

---

Zondag 3 februari
Maritieme filmmiddag

Een goede gelegenheid om kennis te maken met de expositie Van hondenpunten, hanenkammen en de kat-met-de-negen-staarten en de harde werkelijkheid gefilmd aan boord van schepen. - De Pamir - Eerst nemen wij u in een dertig minuten durende documentaire nogmaals mee terug op De Pamir. Het leven aan boord De Pamir, begin twintigste eeuw nog één van de weinige grote zeilschepen in vol ornaat, werd in de jaren dertig op soms dramatische wijze gefilmd.


- Vrije Vaart - Vervolgens maakt u kennis met Groninger coaster! Het Noordelijk Scheepvaartmuseum te Groningen stelde voor deze middag de prachtige film Vrije vaart ter beschikking. Deze film neemt u in 48 minuten mee terug in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw. Jaren waarin de Groninger bakdekcoaster thuis was op alle wereldzeeën.

Aanvang 13.30. herhaling programma om 15.30
---

Zondag 10 februari
Tiemo Tijdloos Touwslagerij

Anneke de Graaf uit Stadskanaal demonstreert in Tiemo Tijdloos Knutselruimte aan de kinderen hoe je kleine eindjes aan elkaar knoopt en met weinig middelen prachtige kabouters en elfjes en ander moois kunt maken van eindjes touw. Natuurlijk is er voldoende knutselmateriaal voorhanden en mogen de eigen gemaakte creaties mee naar huis worden genomen.
---

Zondag 17 februari
Aardappels in perspectief!

Dina Belga demonstreert op deze middag hoe zij haar schilderijen tot stand brengt. Natuurlijk is er volop gelegenheid om mee te kijken en kunt u vragen stellen over haar werk.

---

Zondag 24 februari
Museumcafé met accordeonmuziek

Wij jagen de ergste februarikou weg bij het museumcafé. Bij het museumcafé wordt u onthaald op warme accordeonklanken. Zowel museumcafé als de snoepwinkel zijn voor het publiek geopend. De caféhouder tapt uw koffie ditmaal eens niet in koppen, maar kommen.

---

Zondag 3 maart
Aardappelen in het meel

Deze middag nemen wij u mee terug naar twee roemruchte aardappelmeelfabrieken van weleer. De Coöperatieve aardappelmeelfabriek Westerwolde en concurrent W.A. Scholten te Foxhol. Aardappelverbouw, oogst, transport en verwerking komen aan bod. Vacuümdroogmachines, builmachines en verpakmachines draaien nog volop. We sluiten af met een in de jaren zestig gemaakte reclamefilm over het succesvolle gebruik van door de firma

W.A. Scholten geproduceerde stabilose in de aspergeteelt.

De heer Schoenmakers uit Veenoord, maker van de miniatuurstoommachine op onze zetmeelzolder, zal speciaal voor deze filmmiddag het model in werking zetten.
---

Zondag 10 maart
Het zeegat uit

Nog zon prachtige documentaire, in het kader van de expositie Van hondenpunten, hanenkammen en de kat- met-de-negen-staarten, door het Noordelijk Scheepvaartmuseum uit Groningen ter beschikking gesteld.

Geen golf was te hoog voor de relatief kleine bemanning aan boord van de Groninger coaster, althans als we deze voor scholen gemaakte wervingsfilm mogen geloven.

Vertoning om 13.30 - 14.30 en 15.30

---

Zondag 17 maart
Sigarenrookwedstrijd

Terug van weggeweest. De sigarenrookwedstrijd. Nogmaals zetten we met bolknakken het museumcafé blauw. Het gaat er weer om spannen, wie houdt de sigaar het langste aan. Natuurlijk is er geen sigarenrookwedstrijd zonder filmbeelden van de voormalige sigarenfabriek Champ Clark te Nieuwe Pekela.
---

Zondag 24 maart
De aarde onder onze voeten

Onder onze voeten rommelt het al jaren. Toch merken wij in Nederland er natuurlijk relatief weinig van. Toch heeft het geologische landschap onder onze voeten zich in de loop der eeuwen onder invloed van het klimaat gevormd.

Voor een ieder die eens diep wil graven zal Roland Spuy, werkzaam als geoloog bij de NAM te Assen, nog dieper in gaan op dit thema.

---

Maandag 1 april ( Tweede Paasdag)
Neuten Schaiten

Traditioneel kunt u weer neuten schaiten in het Veenkoloniaal Museum. Voor de liefhebber zijn de spelregels bij de balie verkrijgbaar. Het neuten schaiten zal plaats vinden bij de nagebouwde schutstal en het oude museumcafé en de snoepwinkel zijn geopend. Tevens is dit de laatste dag dat men de overzichtsexpositie Schillen of Schilderen van Dina Belga kan bezichtigen.

---

Zondag 7 april
Juffrouw Broekmans en Meester Titus

Ooit was ons museum een school, en nu is juffrouw Broekmans terug!

Een van de zalen wordt weer een klaslokaal. Theater De Citadel laat oude tijden herleven. Juffrouw Broekmans staat onverwachts weer midden in de klas van moderne meester Titus. Een meester van leerlingen die zappen en wappen. Juffrouw Broekmans brengt meester Titus terug naar zijn schooltijd. Maar waarom is juffrouw Broekmans terug en waarom kijkt ze telkens zo angstig naar de deur?

Voorstelling voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar.

Aanvang 14.00

---

Zaterdagmiddag 13 en zondagmiddag 14 april Nationaal Museumweekend

Op zaterdag en zondag zal de werkgroep textiel van het museum onder de titel

Beddegoed, altijd goed!, het in de loop der jaren aan het museum geschonken beddegoed uit depot halen. Bovendien kunt u proefliggen in de kooien van de Ebenhaëzer.

Op zondagmiddag is bijna traditioneel de werkgroep Experimentele Archeologie aanwezig en kan men weer naar hartelust huiden krabben, pigmenten maken of prehistorisch bakken of koken.

Toegang op beide dagen gratis. Tevens is dit het laatste weekend waarin u de expositie Van hanenkammen, hondenpunten en de-kat-met-de-negen- staarten, schiemanswerk aan boord van schepen, kunt bezichtigen.

---

Zaterdag 20 april
Op molenpad

In samenwerking met de molenwerkgroep Oost - Groningen nemen wij u mee richting de molens in Oost Groningen en aangrenzende Duitsland. Bezocht wordt o.a. de molen van Dijkstra te Winschoten, de naastgelegen gereconstrueerde molenmakerij van Wiertsema uit Scheemda, de Korenbloem te Vriescheloo, de standerdmolen te Ter Haar en de molens te Papenburg. De reis wordt afgesloten met een diner in het gezellige schipperscafé te Papenburg.

Deelname incl. koffie/ thee/ diner 22, -

Vertrek 9.00

---

Zondag 21 april
De reus van Vierverlaten

In 1996 bestond de suikerfabriek te Vierverlaten honderd jaar. Ter gelegenheid van dit feit werd door de geschiedeniswinkel te Groningen een prachtige film gemaakt waarbij men stil staat bij de geschiedenis van de fabriek, van de oprichting in 1896 tot heden. Kortom een eeuw biet en suiker.

Vertoningen om 13.30, 14.30 en 15.30.

---

Vrijdag 26 april
Opening expositie Muntendammer Handelsgeest

De Muntendammer stond altijd bekend om zijn handelsgeest. Muntendammers kwam je vroeger met bakfiets, hondenkar of kruiwagen overal in de provincie en ver daarbuiten tegen met handelswaar.

Middels een foto-expositie staan we stil bij een nog niet eens zo ver verleden. Aanvang opening 16.00

---

Zondag 28 april
Muntendammer Handelsgeest

In een boeiende film geven drie oude handelslieden hun kijk op het ooit zo kleurrijke handelsverleden van Muntendam. Een documentaire vol met anekdotes en 'sterke verhalen. De expositie is tot en met 6 october 2002

Vertoning om 13.30, 14.30 en 15.30

---

Donderdag 9 mei Hemelvaart
Experimentele Archeologie

Tijdens deze Hemelvaartdag hopen we op Hemels weer. Op het binnenterrein zal de werkgroep Experimentele Archeologie weer haar kunnen tonen. Een dag voor eenieder die wil mee spinnen, verven of bakken.

---

Zaterdag 11 mei
Kaaibakken

Het Nationaal Kampioenschap Kaaibakken wordt dit jaar georganiseerd in het Burgermeester Boekhovenpark te Nieuwe Pekela. Wie durft mag mee werpen en mee gooien. Op naar de Kaaikönig 2002.

Opgave via het museum
---

Zondag 12 mei
Dat knippen ze er toch uit!

Een ongemonteerde en meer dan veertig minuten durende film met beelden van Muntendam uit 1978. Lang haar, wijde broeken en brommers waren nog mode en Joop den Uil bezocht op 1 mei Muntendam.

Vertoning om 13.30, 14.30 en 15.30

---

Zondag 19 mei en maandag 20 mei ( 1e en 2e Pinksterdag) Terug naar Ot en Sien

Kinderen blijven het leuk vinden, oude spelletjes zoals koekhappen, steltlopen e.d. worden weer tot leven geroepen in het Veenkoloniaal Museum. Kinderen van vier tot vierennegentig kunnen deze dagen naar hartelust spelen en natuurlijk is er ranja en grenadine.

---

Vrijdag 24 mei
Opening expositie Circus Brintini

Gronings meest bekende Brinta - eter en schrijver opent een unieke overzichtsexpositie gewijd aan Brinta. Jazeker, Brinta bestaat vijfenvijftig jaar. Tijd om stil te staan bij de geschiedenis van dit product, de fabriek te Foxhol en de veranderingen in de loop der tijd. En het is maar dat u het weet, Brinta komt nog steeds uit Foxhol. De expositie is te bezichtigen tot en met 27 october 2002

Aanvang opening 16.00

---

Zaterdag 25 mei
Familietrouw op pad.

Jazeker, het kan weer, varen van Nieuweschans naar Vriescheloo en dat doen we dan ook. U kunt meevaren heen en weer, of neemt uw fiets mee aan boord om dit onbekende stukje B.L.Tijdenskanaal vanaf het schip te aanschouwen.

Vertrektijden worden nog bekend gemaakt. Opgave vooraf noodzakelijk.

Deelnamekosten 6, - p.p., incl. koffie en koek.
---

Zondag 2 juni
Kapiteinshuis Pekela op doek

Het Winschoter Stadsjournaal maakte in 2001 een documentaire over het Kapiteinshuis te Nieuwe Pekela. U maakt in kort bestek kennis met de geschiedenis van Oude- en Nieuwe Pekela en de ontstaansgeschiedenis van het Kapiteinshuis. In aansluiting op deze documentaire vertonen we de film Het verhaal van een kanaal, gemaakt door filmgroep Dubbel 8 uit Veendam. Zij nemen u al varende mee terug naar sporen van het verleden langs het Oosterdiep te Veendam.

---

Zaterdag 8 juni
Schutsemarkt Nieuwe Pekela

Welhaast de traditionele afsluiter van onze kalender. Natuurlijk is het Kapiteinshuis vanaf 10.00 open voor het publiek. Wij bieden onze bezoekers een speciale fietsroute aan van Veendam noar Olde Pekel. Natuurlijk komt u langs het Kapiteinshuis, maar ook langs diverse historische werfplaatsen in Oude Pekela, Nieuwe Pekela, Stadskanaal en Wildervank.

Het Veenkoloniaal Museum is voor deze gelegenheid geopend vanaf 10.00 en de toegang is vrij.

---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...