Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zorgverzekeraars moeten investeren in prive klinieken

Datum nieuwsfeit: 20-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

SP

Zorgverzekeraars dienen niet te investeren in prive klinieken

Den Haag, 20 november 2001

'Zorgverzekeraars die investeren in privé klinieken, dat is toch de omgekeerde wereld,' volgens Agnes Kant, SP Tweede Kamerlid. 'We doen toch echt iets verkeerd,' aldus Kant. Mensen betalen belasting in de verwachting goede zorg te ontvangen. Dit is door wachtlijsten en bezuinigingen op dit moment niet haalbaar. Nu geven instellingen vaak te kennen dat ze meer geld nodig hebben en volgens minister Borst moeten ze hiervoor bij de Zorgverzekeraars zijn. Deze geven dan nul op rekest. Nu blijken ze wel in een keer geld te hebben om te investeren in privé klinieken, laat ze dit dan doen in de reguliere zorg.

Deze ontwikkeling zal gestopt moeten door de zorgverzekeraars meer te laten investeren in de reguliere sector. En er moet nu ook eens daadwerkelijk iets gedaan worden aan de arbeidsvoorwaarden, waar menig zorgverlener op afknapt in de reguliere sector, zodat de uitstroom naar prive klinieken voorkomen kan worden.

Info: Agnes Kant: 06 51262918

20 nov 01 12:36

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie