Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vrijetijdsaccomodaties in Eindhoven onder de loep

Datum nieuwsfeit: 20-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Eindhoven

Persbericht: 20 november 2001

Vrijetijdsaccomodaties in de stad onder de loep

PAC van start

In de maand november zal de gemeente Eindhoven een uitgebreid onderzoek starten naar de mogelijkheden en problemen van elke vrijetijdsaccommodatie in de stad. De afdeling BIO zal hiervoor zowel de besturen van accommodaties, de gebruikers als de niet-gebruikers interviewen om zo een actueel beeld te verkrijgen. Dit onderzoek maakt deel uit van het project Welzijnsaccommodaties, afgekort PAC.

Hiermee heeft het college van burgemeester en wethouders in september 2001 ingestemd. PAC is bedoeld om nieuw beleid te ontwikkelen voor alle welzijnsaccommodaties in het algemeen en in het bijzonder voor de 43 vrijetijdsaccommodaties. De vrijetijdsaccommodaties kampen met problemen dat niet voldoende nieuwe vrijwilligers beschikbaar zijn om de besturen te bemensen en dat de wijkgebondenheid van bewoners afneemt. Het gebrek aan vrijwilligers zal de komende jaren alleen maar toenemen. Ook hebben veel besturen van deze accommodaties moeite om financieel rond te komen. In veel vrijetijdsaccommodaties is sprake van achterstallig onderhoud.

De stappen
De gemeente heeft een externe projectleider voor PAC aangetrokken. Het project zal tot juni 2002 gaan duren. De volgende organisaties worden bij het project betrokken: organisaties die activiteiten organiseren in onze accommodaties, organisaties die accommodaties beheren en organisaties die de belangen behartigen van groepen die aangewezen zijn op onze accommodaties. Over de resultaten worden de betrokkenen na elk traject geïnformeerd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie