Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Heuvelrug

Datum nieuwsfeit: 20-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-11-2001

Politieberichten district Heuvelrug, 10.30 uur
Verplaatsing hangplek

AMERONGEN Op dinsdagavond 13 november heeft de wijkagent in Amerongen namens de politie aan de jongeren - die zich vaak als hangjeugd hinderlijk bij de Koningin Emmalaan/Burgemeester van Martenslaan ophouden meegedeeld dat zij op deze plek niet meer welkom zijn. Als voorlopige hangplek is in overleg met de jongeren nu de parkeerplaats bij de brandweerkazerne (Koningin Emmalaan) aangewezen.

Naar aanleiding van vele klachten door omwonenden en door de politie geconstateerde overtredingen wat betreft geluidsoverlast en vervuiling is besloten om de groep naar een andere plek te verwijzen. Tijdens de avond waren naast vertegenwoordigers van de gemeente, diverse ouders van jongeren aanwezig.

De politie zal regelmatig toezicht houden op de voormalige hangplek. Bij de gedoogde, nieuwe hangplek zal de politie controleren of hier geen overtredingen plaatsvinden.

Fietsverlichtingscontrole

WOUDENBERG Op diverse plaatsen heeft de politie maandagavond een grote fietsverlichtingscontrole gehouden. Er werd gewerkt met kaarten. Wanneer de verlichting in orde was, kreeg men een groene kaart. Wanneer de verlichting niet in orde was, kregen mensen een rode kaart. Hiermee hebben zij de gelegenheid hun verlichting te laten repareren om zo geen boete te krijgen. In totaal werden 97 groene kaarten en 30 rode kaarten uitgereikt. De actie zal in de toekomst herhaald worden.

Aanrijding met letsel

RHENEN Op de Lijnweg is maandagmorgen rond kwart over elf een trekker met oplegger van de weg geraakt. De 35-jarige bestuurder uit Veenendaal reed over de genoemde weg richting Veenendaal. Over de weg kwam hem een 45-jarige man uit Ede, eveneens met een trekker met oplegger tegemoet.

Door onbekende oorzaak kwam deze bestuurder even met zijn voertuig op de verkeerde weghelft. De man uit Veenendaal week daarom uit, kwam deels in de berm terecht en stuurde terug. Hierop kantelde zijn oplegger en kwam de container dwars over de weg te liggen. De trekker zelf belandde in het talud tussen het fietspad en het spoor. De 35-jarige man is met rugletsel overgebracht naar het ziekenhuis. Door de ravage die op de weg was ontstaan, is deze urenlang afgezet geweest. Het verkeer werd omgeleid.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie